#Best buys

Cum a reușit o Tesla să mineze Ethereum în valoare de 800 dolari

12 ianuarie 2022 15:28   Tehnologie
Ultima actualizare:

Piața criptomonedelor a explodat în ultima perioadă, acestea prezentându-se drept o alternativă inovativă a banilor fizici, într-un spațiu non-guvernamental și descentralizat. Așadar, fuga după criptomonede a luat cu asalt investitorii, iar mulți dintre ei s-au gândit și la alte forme mai neconvenționale pentru a mina Ethereum. 

Potrivit proprietarului unui Tesla Model 3 din 2018, Siraj Raval, acesta a extras până la 800 de dolari pe lună în Ethereum prin intermediul mașinii sale electrice, modificată special pentru asta. În mod similar, Chris Allessi, proprietarul unui Tesla Model S, a legat un Bitmain Antminer S9 la sistemul electric al mașinii sale pentru a extrage Bitcoin, cea mai celebră și folosită criptomonedă, transmite News Bitcoin.

Potrivit lui Siraj Raval, el a conectat unități de procesare grafică (plăci video) la autovehiculul său, Tesla Model 3 din 2018, pentru a extrage criptomonede folosindu-se de mașina sa. În timp ce modificarea sistemului Tesla îi anulează garanția, Raval a subliniat că „merită” și, de asemenea, susține că a încasat peste 800 de dolari pe lună în Ethereum, în timpul maximelor monedei de anul trecut.

De asemena, conform dealerului de mașini electrice de ultimă generație, din Wisconsin, Chris Allessi a început să facă același lucru în 2018. Allessi încearcă de foarte mult timp astfel de idei. Pentru a face publică rețeaua sa și pentru a ajuta mai multe persoane, și-a deschis propriul canal de YouTube numit K-Man Auto unde lucrează la autovehiculele electrice pentru a le personaliza. „Îmi place electricitatea. Îmi place să fac zapping, să construim. Îmi dai un motor electric, eu îți dau un produs finit”, a declarat Allessi pentru CNBC, pe 8 ianuarie.

În același timp, acesta susține că a folosit două mașinării pentru a ajunge la acest produs finit. Un invertor de putere și un Bitmain Antminer S9. Acesta le-a legat direct la bateria unui Tesla Model S pentru a extrage Bitcoin. Mai mult, Allessi mai raportează că folosește firmware-ul intern al Tesla pentru a extrage active criptografice precum Monero.

Mai multe