Nu ești hotărât? Iată de ce 40% dintre deținătorii de iPhone vor face upgrade la SE în 2022

8 martie 2022 8:03   Tehnologie

Noua versiune a iPhone SE se preconizează că va ajunge la utilizatori anul acesta, dar cât de doritori este cetățeanul de rând să-și achiziționeze un iPhone nou, mai ieftin, dar mai slab?

Compania SellCell a realizat un sondaj în rândul utilizatorilor actuali de iPhone pentru a afirma câți dintre aceștia intenționează să cumpere iPhone SE, atunci când Apple va lansa dispozitivul.

Ce motive au utilizatorii actuali pentru a face upgrade?

Dintre respondenții la sondaj care intenționează să cumpere ‌iPhone SE‌, 24% plănuiesc să-l folosească ca dispozitiv principal, în timp ce 16% plănuiesc să facă cadou dispozitivul sau să-l folosească ca dispozitiv secundar. În timp ce majoritatea cumpărătorilor de ‌iPhone SE‌ 3 intenționează să folosească dispozitivul pentru toate nevoile, iar 10,9% plănuiesc să cumpere dispozitivul pentru un copil. 

De asemenea, se pare că 10,2% plănuiesc să-l cumpere pentru partenerul sau soțul lor și 7,8% plănuiesc să-l cumpere pentru un membru al familiei, cum ar fi un părinte sau bunic.

Majoritatea clienților intenționează să cumpere a treia generație ‌iPhone SE‌ din cauza prețului său, dar 15,2% sunt atrași în principal de conectivitatea 5G , 11,3% preferă formatul compact și 6,7% preferă butonul Home cu Touch ID .

Majoritatea utilizatorilor care fac upgrade la ‌iPhone SE‌ vor face upgrade de la iPhone 11, reprezentând 11,5% dintre modelele de care utilizatorii intenționează să se despartă odată cu lansarea noului ‌iPhone SE‌. Dincolo de ‌iPhone 11‌, 6,8% intenționează să facă upgrade de la ‌iPhone‌ XR și 6,7% intenționează să facă upgrade de la iPhone 12 , dar există un apetit larg răspândit de a trece la ‌iPhone SE‌ în mai multe generații de ‌iPhone‌, de la iPhone 6 ​​la  iPhone 13 Pro Max.

Dintre utilizatorii care nu plănuiesc să cumpere noul ‌iPhone SE‌, 66,2% au spus că sunt încă mulțumiți de modelul lor actual de ‌iPhone‌, 9,3% așteaptă lansarea gamei iPhone 14 , iar 4,1% spun că dispozitivul este prea mic. În cele din urmă, trei la sută spun că nu este suficient de premium pentru nevoile lor.

Sondajul independent a întrebat 2.549 de proprietari adulți de ‌iPhone‌ din Statele Unite asupra părerii lor despre a treia generație de ‌iPhone SE‌. 

Cea de-a treia generație ‌iPhone SE‌ este de așteptat să fie anunțată la evenimentul „Peek Performance” de la Apple de astăzi, din 8 martie, probabil, alături de viitorul iPad Air de generația a cincea și, eventual, un Mac mini de ultimă generație reproiectat. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe