Obiceiul zilnic care-ți strică telefonul

19 iunie 2022 13:00   Tehnologie

O greșeală simplă pe care o faci cu iPhone-ul tău s-ar putea să-ți afecteze foarte mult sănătatea bateriei telefonului.

Este unul dintre cele mai comune sfaturi, dar închiderea aplicațiilor pe care nu le folosești nu este, de fapt, cel mai înțelept lucru pe care l-ai putea face pentru telefonul tău, mai ales dacă este iPhone. 

Te-ar putea interesa și: Atenție, utilizatori Apple! Această actualizare îți poate pune capăt relațiilor

Totuși, ăsta este doar un simplu mit. De fapt, trebuie să închizi aplicațiile doar dacă acestea nu funcționează în parametri optimi. 

De ce nu trebuie să închizi aplicațiile ce rulează în fundal

Dacă nu știai, telefonului îi este mult mai bine dacă nu-i închizi toate aplicațiile care rulează în fundal, mai ales dacă este vorba despre un iPhone.

De ce? Ei bine, pentru început, îi va scădea foarte mult durata de viață a bateriei, dacă decizi să-ți închizi toate aplicațiile. 

Urmărește și: Truc ingenios prin care poți debloca telefonul fără mâini

Închiderea aplicațiilor va face ca perioada de încărcare a acestora să fie mult mai mare, data viitoare când decizi să le folosești. 

Chiar dacă pare incredibil, iPhone are un sistem special, care nu permite telefonului să fie suprasolicitat de aplicațiile din fundal. 

„Când ecranul cu aplicațiile recent folosite apare, aplicațiile nu sunt deschise, de fapt, ele se află într-un mod de standby, care-ți permite să navighezi mult mai repede și să faci mai multe lucruri în același timp”, se arată într-o explicație a Apple. 

Totuși, acest truc nu este explicat de către producător, în momentul în care decizi să deschizi această fereastră. Este foarte tentant pentru utilizatori să considere că aplicațiile ce se află în fundal funcționează.

De fapt, acestea sunt „înghețate” de către iPhone-ul tău, așa că ele nu-ți vor consuma din resursele telefonului în timp ce tu navighezi pe Facebook.

„Aplicațiile din fundal sunt „înghețate”, limitând sever lucrurile pe care acestea le pot face în fundal, eliberând foarte mult din memoria RAM pe care ar fi folosit-o”, a declarat jurnalistul John Gruber, care conduce blogul Daring Fireball.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe