Apple, obligat să dea banii înapoi la milioane de utilizatori. Procesul care-i îngrozește pe americani

Ultima actualizare:

De data asta, Apple o să-și plătească utilizatorii, fiecare dintre aceștia putând să primească sute de lire, dar doar dacă Protecția Consumatorului câștigă procesul de joi.

Apple, obligat să dea bani utilizatorilor
Apple, obligat să dea bani utilizatorilor

Toți ochii vor fi ațintiți pe Salisbury Square, unde Apple se va lupta cu Protecția Consumatorilor din Regatul Unit. Lupta dintre cele două entități este bazată pe mitul celebru în care Apple își încetinește intenționat performanța device-urilor mai vechi. 

Te-ar mai putea interesa și: Avertisment pentru fiecare utilizator de Apple, după lansarea iOS16

Apple, gata să piardă milioane de lire

Justin Gutmann a presupus că Apple își încetinește în mod deliberat telefoanele iPhone prin ascunderea unui sistem secret aflat în software-ul de actualizări, pentru a combate problemele legate de performanță și pentru a împiedica telefoanele mai vechi să se închidă singure.

Gutmann a cerut daune de aproximativ 768 de milioane de lire sterline pentru peste 25 de milioane de utilizatori de iPhone-uri mai vechi, din Regatul Unit. Acesta a dat în judecată compania Apple, deoarece i-ar fi mințit pe utilizatori cu privire la modul în care operează telefoanele lor.

Citește și: Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Astfel, acesta afirmă că Apple nu i-a atenționat pe utilizatori că anumite actualizări ar putea, de fapt, să le încetinească modul în care le funcționează telefoanele.

Încă de câțiva ani, un mit circula printre utilizatorii de Apple iPhone, care erau de părere că telefoanele lor se mișcă din ce în ce mai rău, de la un update la altul. 

Cum funcționează minciuna marca Apple

Totuși, Gutmann vine cu mai multe informații despre acest mit. Acesta afirmă că Apple a introdus un sistem de power management, care este prezent în software-ul de update pentru utilizatorii ce și-au făcut actualizarea în ianuarie 2017.

Astfel, acesta susține că software-ul respectiv are rolul de a încetini telefoanele iPhone mai vechi și bateriile lor depășite, pentru care utilizarea unei actualizări recente ar face ca device-ul să se închidă automat. 

Gutmann consideră că Apple a introdus această opțiune pentru a deghiza faptul că bateriile de pe iPhone au probleme cu cooptarea noilor actualizări iOS și aplicațiile de ultimă generație. 

Astfel, utilizatorii trebuiau să descarce diferite actualizări, în special dacă aveau probleme cu bateria. Așadar, Apple le propune utilizatorilor să-și descarce actualizări, în loc să le repare telefoanele prin intermediul garanției. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net