Sony aduce noul VRR pe PlayStation 5. Care sunt jocurile care acceptă actualizarea

26 aprilie 2022 11:25   Tehnologie
Ultima actualizare:

Cei ce au reușit să pună mâna pe un PlayStation 5 vor avea acces la cea mai nouă rată de refresh variabilă (VRR) mult așteptată, în următoarele zile. Sony va începe săptămâna aceasta să lanseze o actualizare de sistem care va permite suportul pentru VRR.

VRR, o caracteristică care este disponibilă pe Xbox Series X/S, încă de la lansarea respectivelor console, îmbunătățește performanța vizuală prin atenuarea cadrelor vizuale precum split screen. O face prin potrivirea dinamică a ratei de refresh a televizorului sau a monitorului cu ieșirea directă la PS5. 

Sony a transmis că VRR va putea ajuta la redarea mult mai rapidă a scenelor și la reducerea decalajului dintre cadre.

Ce jocuri vor fi compatibile cu VRR

Pentru a accesa și a utiliza VRR, vei avea nevoie ca PS5-ul tău să fie conectat la un port HDMI 2.1, cu un ecran compatibil, VRR va fi pornit automat pentru jocurile acceptate. 

Citește și Sony și planul prin care compania urmează să integreze reclame. Ce se va întâmpla cu jocurile de pe PS

În următoarea perioadă, mai multe titluri vor primi actualizări de optimizare pentru VRR, inclusiv Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Marvel's Spider-Man Remastered, Astro's Playroom, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village, Call of Duty: Vanguard, DIRT 5 și Destiny 2.

Patch-urile de optimizare pentru VRR vor fi lansate pentru alte jocuri, în viitorul apropiat. Cu toate acestea, Sony a transmis că veți putea activa VRR pentru orice alt joc. 

Acest lucru poate cauza unele probleme, în funcție de titlul specific, de televizorul dvs. și de setările grafice ale jocului. Puteți activa sau dezactiva VRR prin secțiunea Ecran și Video, din setările sistemului.

Aceste modificări și actualizări lansate de Sony fac parte dintr-un patch mult mai larg de actualizări ce au venit treptat pentru posesorii de console PlayStation 5, care, în funcție de disponibilitatea de pe stoc, au reușit să pună mâna pe un PS5. 

Vezi și Controllerul DualSense de pe PlayStation 5 are parte de actualizări. Cum să-l folosești direct de pe PC

Alături de actualizări pentru consolele de jocuri video, Sony a pregătit mai multe update-uri și pentru consolele dedicate pentru virtual reality.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe