Țara care a adopat Bitcoin ca monedă de schimb, obligată de FMI să renunțe la utilizarea ei

27 ianuarie 2022 7:08   Tehnologie

El Salvador este prima țară din lume care a profitat de avantajul tehnologiei digitale economice. Totuși, Fondul Monetar Internațional a îndrumat țara să se îndepărteze de piața criptomonedele, deoarece nu oferă stabilitate. 

Recent, El Salvador a fost printre țările care a profitat de căderea liberă care a survenit în acest weekend, achiziționând 410 monede Bitcoin, la un preț cu 50% mai mic decât valoarea sa maximă, înregistrată în noiembrie 2021.

Evoluția criptomonedelor a îndreptățit statul El Salvador să dorească să se extindă tot mai mult în această direcție. În știri recente, țara plănuia să construiască un oraș exclusiv Bitcoin, unde aceasta a fi moneda oficială de schimb, iar toate aparaturile ar fi urmat să folosească BTC pentru schimb.

El Salvador, îndrumat să renunțe la Bitcoin, chiar dacă plănuia să construiască 20 de școli din profit

Chiar și așa, bucuria statului nu a durat foarte mult. Într-un comunicat publicat de către Fondul Monetar Internațional - FMI pe 25 ianuarie, El Salvador este îndrumat să se îndepărteze cât mai repede de piața criptomonedelor, deoarece acestea nu oferă stabilitatea economică necesară de care are nevoie un stat.

„Adoptarea unei criptomonede ca mijloc legal implică însă riscuri mari pentru integritatea financiară și a pieței, pentru stabilitatea financiară și protecția consumatorilor. De asemenea, poate crea datorii contingente”, se arată în comunicatul FMI.

El Salvador a adoptat, oficial, Bitcoin ca monedă de schimb în septembrie 2021. Reprezentanții țării au declarat că plănuiesc să folosească fondul din Bitcoin pentru a construi peste 20 de școli. Construcția celor 20 de noi școli opținute din profitul Bitcoin se adaugă celor 400 de școli din programul My New School. Chiar și așa reprezentanții FMI au subliniat „necesitatea unei reglementări stricte și a unei supravegheri a noului ecosistem Chivo și Bitcoin”.

Joi, 27 ianuarie, prețul unei unități digitale Bitcoin era cotat la 36.162,40 de dolari americane per unitate, aflându-se într-o ușoară creștere față de zilele trecute. Chiar și așa, criptomoneda rămâne departe de prețul înregistrat în noiembrie, de 60.000 de dolari americani per unitate digitală.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe