Vrei să-ți cumperi un iPhone? Ce trebuie să ai în vedere când îți achiziționezi noul telefon

8 martie 2022 13:21   Tehnologie

Alegerea viitorului iPhone e unul dintre cele mai grele momente. Părerile sunt mereu împărțite, iar unii spun că modelele mai vechi sunt superioare, iar alții cred că Apple încetinește intenționat telefoanele anterioare, pentru a îndruma consumatorii să-și achiziționeze noile modele. 

Totuși, dacă ai un buget limitat, după ce ar trebui să te uiți atunci când îți achiziționezi viitorul telefon de la Apple?

Orientează-te în funcție de bugetul tău

În 2021, Apple a lansat patru modele noi de iPhone 13, cu o multitudine de upgrade-uri semnificative, inclusiv camere noi, baterii mai mari, mai mult spațiu de stocare și ecrane mai luminoase. Gama  iPhone 12  a fost excelentă anul precedent, iar gama iPhone 13 a fost un upgrade binevenit. Dar asta înseamnă și că Apple are în prezent un total de opt variante de iPhone pe piață, în acest moment, cu prețuri variind de la 399 euro pentru iPhone SE la 1.599 euro pentru iPhone 13 Pro Max, atunci când este configurat cu spațiul de stocare maxim de 1TB.

În comparație, gama de iPhone de la Apple era simplă. Când Steve Jobs a anunțat iPhone-ul original cu peste 14 ani în urmă, exista un singur telefon, disponibil exclusiv pe AT&T. Singura decizie pe care ai avut-o în 2007 a fost dacă vrei 4 sau 8 GB de stocare. Dar astăzi, există un iPhone care se potrivește aproape tuturor nevoilor și oricărui buget. Deci, de unde știi care este cel mai bun pentru tine? 

Care iPhone ți se potrivește nevoilor tale?

Am defalcat toate modelele de iPhone de pe piață, astfel încât să puteți decide. Îți place designul iPhone 13, dar nu prețul? Luați în considerare iPhone 12 și 12 Mini de anul trecut. Vrei un telefon mic, cu o durată bună de viață a bateriei? Atunci iPhone 13 Mini este o necesitate.

Pentru a vă complica decizia, unele iPhone-uri au două camere, altele trei și altele patru (inclusiv camera selfie frontală). Există, de asemenea, faptul că aproape fiecare model actual de iPhone are Face ID, cu excepția unuia: iPhone SE. Să ai o mulțime de opțiuni nu este rău, dar te poate face să te simți copleșit atunci când decizi să-ți cumperi un iPhone nou.

Pentru a vă ajuta să vă dați seama care este cel mai bun iPhone pentru dvs., l-am analizat în detaliu pe fiecare din această listă, de la baterii până la performanța camerei. Am inclus prețurile actuale, deși se știe c3 se întâmplă oferte pentru iPhone, așa că nu presupuneți că singura opțiune este să plătiți prețul integral. De asemenea, această listă se bazează pe modelele actuale pe care Apple le vinde. Dacă faceți cumpărături, este posibil să observați că operatorii și vânzătorii terți oferă modele întrerupte, cum ar fi  iPhone 12 Pro și 12 Pro Max. 

De asemenea, dacă sunteți în căutarea unui telefon Android sau a unui alt smartphone în afara ofertelor Apple, citiți ghidul nostru pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun telefon pentru nevoile dvs.

iPhone 13 la 829 euro este o actualizare solidă și o rafinare pentru iPhone 12 de anul trecut . Unii vor fi dezamăgiți pentru că nu este radical diferit de modelele anterioare, dar asta face de fapt parte din farmec. Familiaritatea a fost una dintre cheile succesului Apple cu iPhone. iPhone 13 are un design pătrat aproape identic ca și iPhone 12, care acceptă rețeaua 5G și MagSafe.

Vine cu camere noi la egalitate cu cele de la iPhone 12 Pro Max de top de anul trecut. De asemenea, primește o baterie mai mare, care în testele noastre a durat cu 4,5 ore mai mult la o singură încărcare decât iPhone 12.

Phone 13 Pro care costă 1.099 euro este cel mai bun telefon pe care Apple l-a făcut vreodată. Cu cea mai recentă serie de iPhone, Apple a definit și mai mult diferența dintre telefoanele sale Pro și non-Pro, împachetând 13 Pro cu un afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată, mod de fotografiere macro, înregistrare video ProRes și cele mai bune camere de pe orice iPhone realizat vreodată.

Cu suportul pentru 5G fiind caracteristica sa de bază, iPhone 12, în valoare de 729 euro, a marcat începutul unei noi generații de iPhone. Are un design cu laturi plate, cu părți laterale din aluminiu mat, un ecran OLED de 6,1 inchi, un cip A14 Bionic, suport pentru încărcare MagSafe și acoperire Ceramic Shield de la Apple pe partea din față pentru a ajuta la reducerea zgârieturilor și a daunelor cauzate de evenimente neplăcute.

La 399 de euro, ați putea crede că singura chestie atractivă la iPhone SE (2020) este prețul său. Și, desigur, este cel mai ieftin iPhone din această listă, ceea ce este o mare problemă. La exterior, iPhone SE are același corp ca un iPhone 8. Este singurul iPhone din această listă care are Touch ID, care în vremuri de pandemie este de fapt un plus, deoarece măștile faciale fac din utilizarea Face ID o experiență frustrantă.

Dacă nu aveți nevoie de suport pentru 5G, iPhone 11 la 499 de euro este o afacere bună, chiar și în 2022. Primiți atât de mult la acel preț, cum ar fi un procesor A13, camere bune, o durată de viață solidă a bateriei și alegerea a șase culori. 11 are laturi curbate, spre deosebire de seriile 12 și 13 cu laturi drepte.

Atenție, prețurile sunt oferite orientativ de Apple pentru piața europeană, acestea variind în funcție de adaosul comercial de la fiecare comerciant în parte.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe