Un angajat de la Ferma Dacilor face o dezvăluire. Ce a văzut în timpul incendiului ar putea schimba cursul anchetei

21 ianuarie 2024 7:20   Actualitate

Un angajat de la Ferma Dacilor care s-a aflat la pensiune în momentul izbucnirii incendiului a vorbit pentru prima oară public și a făcut o dezvăluire care ar putea schimba cursul anchetei. El susține că incendiul a fost provocat și și-a explicat teoria în direct la Antena 3 CNN. El a spus că incendiul a fost violent de la început și a izbucnit dintr-o dată, pe o suprafața mare. Despre patronul Cornel Dinicu a povestit că era disperat, iar pompierii i-au spus „Oprește-te că nu mai ai ce sa faci”.

„Ardea și piatra”

Un angajat de la Ferma Dacilor a observat un detaliu în timpul incendiului de la Ferma Dacilor cara a vut loc a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie și care s-a soldat cu moartea a 8 persoane, dintre care trei erau mionori. Unul dintre copiii morți în incendiu era fiul cel mic al patronului Cornel Dinicu.

Un angajat care a acceptat să vorbească public a dat unele detalii care ar putea schimba cursul anchetei. El susține că incendiul nu a izbucnit într-un loc, ci a fost puternic și generalizat. Martorul exclude varianta unui scurt circuit și susține că instalația era făcută foarte bine.

„Toată instalația fermei a fost făcută de niște electricieni profesioniști. Incendiul a pornit pe o suprafață destul de mare, nu cu un focar și apoi s-a extins”, a povestit bărbatul la Antena 3 CNN.

Angajatul pensiunii crede că s-a folosit o substanță infalmabilă.

Nu am niciun dubiu că s-a folosit o substanță inflamabilă. A fost o substanță inflamabilă puternică. Ardea piatra”, a mai spus el.

O persoană care lucrează în armată

Despre Cornel Dinicu, omul a povestit că era disperat și a a acționat cot la cot cu pompierii.

Era disperat. Încerca să stingă focul cu un furtun. Fiul cel mare a luat masca de gaze. A încercat și alături de pompieri. Eu l-am văzut lângă pompieri, până când l-au luat și i-au zis ‘oprește-te că nu mai ai ce sa faci’”.

Martorul tragediei de la Ferma Dacilor a mai spus că el crede că în spatele acestui incendiu ar fi fost atragerea cuiva într-un scandal.

Credința mea e că cu necazul ăsta s-a încercat atragerea cuiva într-un scandal. Unei persoane care lucrează în armată” a mărturisit bărbatul potrivit aceleiași surse.

Mai multe