#Exclusiv Click!

Cum se descurcă Romanița Iovan cu fiul ei, care tocmai a devenit major. Are Albert o iubită? „Am constatat că e foarte matur în relația cu fetele”

25 octombrie 2024 12:43   Interviurile Click!

A făcut 60 de ani, iar fiul său abia ce a împlinit 18 ani! Romanița Iovan este din cale afară de mândră de feciorul ei, Albert, care se pregătește să studieze ingineria în Anglia. Ceatoarea de modă a dat din casă și ne-a vorbit, în premieră, despre relația fiului ei adolescent cu… fetele!  

Romanița Iovan a împlinit pe 3 octombrie frumoasa vârstă de 60 de ani, prilej cu care a petrecut pe iacht, în Grecia. A fost o dublă sărbătoare pentru că, tot în aceeași zi, și fiul ei, Albert, a devenit major! 

Întoarsă din cale afară de bronzată și în formă maximă din vacanță, Romanița se pregătește acum să plece în Anglia împreună cu fiul său, pentru a testa câteva școli de renume unde Albert va studia începând de anul viitor. 

Romanița ne-a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Click!, despre plecarea fiului ei la studii, în străinătate, dar și despre relația tânărului cu… fetele. 

Click!: Romanița, cum e viața la 60 de ani?! Îți vine să crezi cum a zburat timpul? Nimeni nu-ți dă vârsta….

Romanița Iovan: Chiar mă simt foarte bine! În primul rând, am petrecut așa cum mi-am dorit, în Grecia, pe iacht, împreună cu Albert, care și el a împlinit o frumoasă vârstă, 18 ani. E major, gata!

Chiar mă gândeam cum trece timpul atât de repede. Am fost cu el să-și schimbe buletinul, că așa trebuie la 18 ani.

Și, mai mult decât atât, acum plecăm la Birmingham și la Londra ca să vizioneze niște facultăți pe care le-a ales și să le pună pe listă. 

Romanița Iovan: „Albert vrea sa studieze ingineria mecanică în Anglia”

Click!: Ce domeniu a ales să studieze mai departe?

Romanița Iovan: Inginerie mecanică, automobilistică. 

Click!: Va fi pilot?

Romanița Iovan: Nu știu dacă va rămâne pilot, pentru că el este deja pilot de automobile. El face inginerie, adică deja el învăță să construiască. Deja a construit o mașină electrică la școală, acum construiește un ATV tot la școală, deci practic e pasionat de lucrurile astea. De fiecare dată, eu l-am încurajat să facă orice a vrut de mic. Dar, cred că este esențial să ai o meserie, care să fie o pasiune și din care să iasă și bani. 

Anul acesta nu a avut timp de pilotaj, are deja trei ani la activ de pilotaj. Iar anul viitor, va trebui să învețe în continuare pentru că în mai-iunie trebuie să-și dea examenele de Bacalaureat, „A level” se numește. 

Până atunci, va trebui să aplice la mai multe facultăți și este foarte important să le și vadă, de aceea mergem acum în Anglia să facem un tur al facultăților. 

El a fost în sistemul britanic de la creșă, așa că a ales să se ducă în același sistem. A vrut, inițial, să meargă în America, dar a renunțat între timp la idee. 

Click!: Prin urmare, gata, zboară puiul din cuib, cum s-ar spune. Sunteți pregătită? Cum o să fie fără el?

Romanița Iovan: Da, ce bine totuși că l-am crescut de mic să fie independent. De când l-am adus de la Maternitate, el a avut camera lui, chiar lângă a mea. 

L-am crescut în așa fel încât să se poată ajuta singur, bineînțeles fiind foarte buni prieteni. Acum însă, din 2025, va fi pentru prima oară când va sta singur, dar voi face tot ce-mi stă în putință să comunicăm și bineînțeles o să-l vizitez cât se poate de des. Și el o să vină în vacanțe în țară. Dar, eu vreau ca el să-și trăiască viața de student, să fie niște ani frumoși pentru el. 

Ceea ce mă bucură, însă, este că el după facultate se va întoarce în România. Tot ce va învața acolo în Anglia, el vrea să implementeze în țară. 

 „Cu fetele, Albert are un concept de băiat matur!”

Click!: Cum se descurcă cu fetele? Cere  sfaturi de la mama?

Romanița Iovan: El are foarte multe prietene. Dar, din punct de vedete al unei iubite, el are un concept de băiat matur. A zis așa:  „mama, nu pot să-i ofer unei fete care mi-ar fi iubită timpul necesar pentru că eu acum trebuie să mă concentrez la învățat. Ea s-ar simți neglijată!”

Adică e clar că s-a întâlnit cu multe fete, dar nu are în momentul de față, din câte știu eu, o iubită. A ales să se păstreze pentru învățat și eu cred că este foarte bine ce a ales.

Mai multe