Romanița Iovan a sărbătorit 33 de ani de modă. Cum se simte la cei 60 de ani și ce își dorește în viitor: „Nu-mi simt vârsta”

#Exclusiv Click!

Romanița Iovan (59 de ani) a strălucit la propriu, în seara de 4 iunie, atunci când a organizat un superb eveniment care a încununat 33 de ani de modă, mai precis de când  cunoscutul designer a înființat casa de modă Romanitza.

Cea mai mândră a fost vedeta de fiul său, Albert, care în această toamnă va împlini 18 ani. Acesta a realizat și el trei ținute pe care mama lui le-a introdus cum se cuvine în show-ul ei de modă, pentru prezentarea colecției „Waves”. 33 de modele i-au pus în valoare creațiile, iar Romanița Iovan a fost din nou la înălțime. Cât de mult își divinizează fiul și cât de bine colaborează cu Albert Iovan, Click! a aflat totul direct de le Romanița!

Cum a fost la prezentarea care a încununat 33 de ani de Romanitza?

33 de ani de activitate! S-au împlinit chiar pe 4 iunie și am ales să fac această aniversare pentru că este un an special pentru mine. Pe lângă faptul că Albert va împlini, pe 3 octombrie 18 ani, și eu în aceeași zi 60 de ani. E penultimul an la British School al lui, pentru că la anul va merge la facultate. De altfel, show-ul de modă a fost organizat la British School, acolo unde învață Albert. Show-ul de modă a fost în campusul de la British School of Bucharest. Un campus extraordinar de interesant, frumos și potrivit pentru un astfel de show. A fost pentru prima oară când s-a desfășurat o astfel de activitate în acest campus. Ceva inedit și pentru mine, ceva inedit și pentru ei. Asocierea dintre o instituție academică de elită și casa mea de modă m-a onorat.

Pe de o parte, ideea de a face show-ul acolo a pornit și de la prietenia mea cu cea care a fondat British School-ul acum 24 de ani, Adriana Corina Corda. Și ea însăși a intrat în prezentare, a prezentat și ea. Am ales fetele din diferite medii. Începând cu cele trei teenager, cele trei adolescente care au 18 ani și care sunt în anul 13 de la această școală. Trecând prin pleiadă de manechine profesioniste, 25 dintre ele, și terminând cu doamnele, unele dintre ele, prietene, Letiția Pescariu, care are în sânge, în ADN, această calitate de manechin și model. Ea a fost model de mult. A fost modelul meu și acum 5 ani, și acum 10 ani, și acum 5 ani, și acum 20 de ani. Și a fost și în data de 4 iunie. Și terminând cu Corina Corda, care la 50 de ani ai ei, a defilat pentru mine. Și fiind adusă, scot în evidență faptul că la orice vârstă, femeia poate să fie frumoasă și legătura sau numitorul comun a celor 33 de doamne, domnișoare, a fost iubirea, pentru ce înseamnă frumusețe, ce înseamnă atenție pentru detalii, ce înseamnă modă, fashion pentru fiecare dintre ele. Și nu, în ultimul rând, iubirea pentru oameni. Că până la urmă, este foarte important să ne iubim, să iubim pe cei din jur și să ne iubim pe noi înșiși.

Și a fost și prima colecție, la care a participat și Albert, ați colaborat împreună!

Ne-am gândit, ajutându-mă foarte mult, Albert a fost lângă mine non-stop. M-a sprijinit în tot ce înseamnă partea de marketing. El a făcut layout-ul pentru spider. Spider-ul a avut o dimensiune extraordinară, a fost de 10 metri lungime și 3 metri înălțime. Tocmai în ideea să ne acopere acea poză în care eram toate 33 de fete, plus 3 băieții și plus mine.Trebuia un spider foarte mare ca să ne acopere pe noi când facem poza de grup.

Cum e să colaborați așa, mamă-fiu? El a crescut, acum are viziune...

Pe lângă partea de ajutor necondiționat pe care a avut-o în partea de marketing și în tot ce înseamnă imagistică, inclusiv acel filmuleț de intro, înainte de a porni fetele pe catwalk, la care a lucrat ceva timp. A studiat vreo 3 săptămâni toate video-urile și toate pozele pe care le aveam în arhivă, din 1991 până la zi, și a făcut o chestie de câteva secunde, 50 de secunde sau nu știu cât are. S-a gândit el la tot ce înseamnă chestia asta și a făcut și pentru mine o surpriză. Iar colaborarea noastră a venit în mod natural pentru că am zis, ok, ar fi momentul. A creat 3 outfit-uri, a folosit materiale, dintre materialele pe care eu le folosisem deja în prezentare, ca să se potrivească cu fetele. Manechinii au fost unul dintre băieții Adrianei Corda, care este Head of Innovation la British School și celălalt, doi băieți, un poloist și un rugbist. Este prima noastră colaborare, deja ne-am gândit la un proiect viitor.

Cumva el e atras și de zona asta de modă...

El deja din noiembrie anul trecut și-a lansat proiectul lui, care se numește Blanco Air, care înseamnă „blanco” - de la Albert și „Air” - înseamnă monograma Adrian Iovan Romanița, și care înseamnă și aer. Acesta este brand-ul lui și este într-adevăr pasionat, dar nu va renunța în a merge pe inginerie automobilistică, acolo vrea să se ducă către o facultate de inginerie automobilistică și pasiunea pentru modă va continua în paralel.

Cum se simte Romanița Iovan, la aproape 60 de ani și ce-și mai dorește pentru ea?

Să știi că mă simt tânără și neliniștită. Nu-mi simt vârsta, dar așa că mă gândesc mi se pare, Doamne... Când eram mică, țin minte că aveam viziunea asta,  când auzeam de o persoană care are 40 de ani, mi se părea că e foarte bătrână. Dar, lucrurile s-au schimbat, adică nu mai este același lucru cum gândeam când eram mici. Generațiile care vin după noi gândesc deja altfel. Cele dinaintea noastră gândeau că e bătrân omul la 25 de ani, la 30 de ani. Eu gândeam că la 40 de ani, generațiile noastre gândesc la mult mai mult, iar acum, în momentul de față, părerea mea e că bătrânețea vine după 85 de ani.Adică, practic, aș mai avea 25 de ani de activitate!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net