#Exclusiv Click!

Fuego nu își mai vede capul de treabă în luna august! Ce își dorește artistul pentru ziua lui, atunci când va împlini 48 de ani: „Nu m-a schimbat succesul și nici statutul!"

12 august 2024 9:25   Interviurile Click!

Paul Surugiu alias Fuego urmează să împlinească pe 23 august frumoasa vârstă de 48 de ani.

Îndrăgitul artist are o lună extrem de aglomerată cu evenimente, concerte și festivaluri, scrie o carte și își pregătește deja turneul de colinde. Iar atunci când va avea timp doar pentru el și pentru relaxare, Fuego își dorește să poată revedea orașul lui de suflet, Las Vegas, chiar dacă nu se simte prea confortabil atunci când zboară mai mult de patru ore cu avionul. Click! i-a aflat programul celebrului artist pentru luna august!

Cât de mult timp petreci acasă în perioada asta? Ai timp și de o vacanță de relaxare pentru tine și sufletul tău? Ce destinație ai vrea să bifezi, unde nu ai fost și îți dorești? 

Vara este plin sezon pentru artiști și e mai complicat de plecat oricum, iar acasă ajungem mai rar. Oricum, eu nu sunt fanul verii și nici a vacanțelor în această perioadă, sau a drumurilor în destinații exotice. Am timp de relaxare, dar nu neapărat în vacanță, în țară sau în afara ei, ci în liniștea căminului meu, alături de prieteni sau de familie. Vacanța o voi face sigur la începutul anului, atunci când de fiecare dată am vreo două luni libere, în care mă deconectez. Sunt multe locuri în lumea asta mare și fascinantă în care n-am fost și aș vrea să ajung. Unele mai apropiate și mai la îndemână, altele care-s depărtate și greu de realizat, pentru că nu-mi place să zbor, iar orice drum cu avionul mai lung de patru ore devine un adevărat chin pentru mine. Dar chiar și așa, mi-am propus să revăd câteva capitale europene în curând și să ajung din nou acolo unde m-am simțit minunat de fiecare dată, adică în Las Vegas, unul din locurile mele de suflet!

Scrie o carte și pregătește deja turneul de colinde

Ce surprize ne mai pregătește Fuego în luna august și din toamnă?

Luna august este lună plină. Am multe evenimente și concerte interesante. Voi fi alături de band-ul meu în mai multe orașe și festivaluri, iar la finalul lunii am două proiecte mari, folclorice, la care vă aștept pe toți cu drag. Se pare că proiectul meu ”Drag de România noastră!”, în care cânt folclor autentic din toate zonele și schimb 8-9 costume, prinde foarte bine. Astfel, voi fi în recital la Mamaia Folclor, pe 29 august, alături de generația tânără a folclorului, peste 20 de tineri, cu un super show, 8 zone etnofolclorice, surprize și multă voie bună. Mai apoi, ziua următoare, pe 30 august, voi fi cu acest proiect grandios de peste 3 ore, alături de Ansamblul ”Flacăra Prahovei”, în centru la Ploiești, iar pe 8 septembrie, în Moldova, la Târgu Neamț, tot cu folclor. Pregătesc și sezonul 13 al emisiunii mele de la TVR 2, din fiecare duminică, de la ora 15.00, care va debuta la final de septembrie.

Am și o carte în lucru, câteva melodii noi, turneu de toamnă și turneu de colinde. De asemenea, pe 3 noiembrie, vă aștept la Sala Palatului, la super concertul extraordinar pop simfonic ”Sufletul meu de copil”, o reverență în fața nostalgiei, un spectacol plin de energie, de muzică aparte, de rememorări și de o trecere prin cei mai frumoși ani ai mei și ai voștri. Slagăre nemuritoare ale românilor, piese iubite și îndrăgite vor răsuna, într-o interpretare aparte, cu noi aranjamente. Voi fi acompaniat de Orchestra Simfonică a Teatrului de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța.

5000 de oameni vin să îl vadă la Chișinău

Alături de noi, ca personaje principale, vor fi membrii corului de copii Allegretto, care celebrează anul acesta 50 de ani de existență și performanțe. Toți vom face un show de zile mari, fiind dirijați de maestrul Cristian Obrejan. Invitatele mele de seamă sunt artistele Oana Sârbu și Daniela Vlădescu. Desigur, nu vor lipsi surprizele, elementele speciale,  dansatorii și proiecțiile video, cele care vor face că spectacolul să fie unul desăvârșit.

Iar pe 7 și 8 noiembrie, cânt la Chișinău, în două concerte proprii foarte mari, la Palatul Național, în fața a peste 5000 de oameni, alături de celebra orchestră a Fraților Advahov, în concertul ”Du-mă în Moldova mea!”, cu super invitați și multe surprize. Așadar, multe proiecte și toate interesante și diverse!

„Nu mă dau în vânt după surprize"

Se apropie ziua ta, pe 23 august! Ce îți dorești anul acesta pentru tine la ceas aniversar? Unde te va prinde ziua ta și cu cine? Care e cel mai frumos cadou pe care l-ai primit până acum?

Nu-mi doresc ceva special. Uite că am ajuns și la vârsta de 48 de ani. Vă mărturisesc sincer că nu o simt deloc. Eu sunt omul care trăiește clipa, care e într-o continuă depășire a sa, care nu are timp să stea să se gândească prea mult la ce a fost sau la ce va fi. Mă simt în continuare copilul gata să primească o nouă provocare de joacă, mă simt adolescentul plin de gânduri și vise, cu dorința nebună de a confirma și de a arăta tuturor ce poate.

Așa mi-e sufletul și parcă viața mea de până acum a fost o călătorie cu bune și mai puțin bune, doar la nivel superior, în care am și am avut parte de noroc și de întâlniri care mi-au schimbat radical parcursul. Dorințe prea mari nu am. Vreau să mă pot bucura de chipul oamenilor dragi cât mai mult timp. Vreau să le pot auzi vocea prietenilor mei mai în vârstă timp îndelungat și mi-e tare teamă de acele zile în care vor pleca, după cum e firesc, rând pe rând, lăsând în urma lor un gol pe care nimeni nu-l va putea ocupa. Îmi doresc putere de muncă. Îmi doresc idei și inspirație, să mă țină vocea, să pot cânta și bucura publicul și să pot fi eu așa cum îmi doresc, cu toată libertatea pe care o am la purtător, fără constrângeri de vreun fel anume. Lucruri materiale nu vreau.

Mai multe