Irina Fetecău îi calcă pe urme tatălui ei. A obținut nota 10 la examenul de master în jurnalism!

5 iulie 2022 17:21   Interviurile Click!

Zilele acestea Adrian Fetecău, liderul trupei „Vouă" are un nou motiv de fericire oferit chiar de fiica lui, Irina. Umoristul ne-a oferit mândru imagini exclusive cu fiica sa, care a obținut nota 10 la examenul de master în jurnalism, și despre care ne-a povestit mai multe într-un interviu. 

De pe pagina de Facebook „Compania Teatrală Vouă" am aflat că ai savurat un moment de mare bucurie.

Da! Ca pe o savarină delicioasă. Stiu că vrei să îmi reproșezi că nu am pagină personală de Facebook! Ce vrei, apucături de om bătrân, care consideră că viață lui personala nu prea mai interează pe nimeni. Am pus niște poze de la festivitatea Irinei, fiica mea, pe pagina trupei „Vouă" pentru că ea face parte, efectiv, din familia noastră. A crescut cu spectacolele „Vouă" și e un mare fan al acestora, considerându-ne și acum „cei mai buni", deși lucrurile s-au schimbat, în bine sau în rău, nu știu, în umorul românesc.

E normal, odată ce „Vouă" e o trupă înființată și condusă de tatăl ei

Știi ce-i haios, când eu filmam sitcom-ul „Baronii" la National TV ea era micuță, iar acum, când postul reia non-stop cele o sută de episoade, ea le vede „în premieră" și se amuză spre bucuria mea, deși de multe ori exclamă: „Ce tânăr erai atunci, tati!"

Ce vrei, au trecut anii!

Da, nu trebuie să o mai repeți și tu, știu. Și au trecut neașteptat de repede. Ce mă bucur este că Irina s-a apropiat doar de o latură a activității mele. Cea de jurnalist și nu a avut aspirații de a deveni actriță. S-a îndreptat către sport și, în paralel, a reușit să obțină la Universitatea din București licența în „Relații publice și Științele Comunicării" și, săptămână trecută, masterul în „Jurnalism Tematic".

Vezi și: Adrian Fetecău, la 40 de ani de Vouă

Te-ar fi deranjat dacă ar fi devenit actriță?

Nu, deloc, am încurajat-o în permanență să facă ceea ce simte că-i place, doar că actoria este o meserie foarte dificilă în care, mai ales că fata, izbândești foarte greu!

Dar și-n tenis izbândești greu, cum spui tu!

Da, ai dreptate, dar în tenis depinzi doar de tine pe teren, în timp ce pe scenă sau în film interacționezi cu multa lume

Fiica lui Adrian Fetecău, ținută departe de teren, din cauza unei accidentări

Apropo de tenis, la Wimbledon, în calificări și pe tabloul principal, au fost 10 jucătoare din România, dar nu am văzut numele fetei tale.

Nu mai întoarce cuțitul în rană, am avut o prima jumătate de an foarte dificilă. De fapt, din aprilie anul trecut, când s-a stins mama, parca totul s-a răsturnat în viață mea. Dar să revin.

În martie anul acesta, când se afla într-o perioadă foarte bună din punct de vedere al formei sportive, după ce participase la la Australian Open, a trebuit să se opereze la genunchiul drept, după care a urmat o perioadă infernal de lungă de recuperare. Nu-i doresc nimănui să își vadă fata în cârje și să nu prea ai cum să o ajuți decât cu eterna încurajare „că vă fi bine"! Așa că susținerea cu brio a lucrării de dizertație și obținerea notei 10 a reprezentat un „plasture" pe moralul familiei noastre, foarte zdruncinat!

Acum cum se simte?

A reluat antrenamentele cu Dragoș Dima și cu preparatorul fizic Traian Vidrașcu, dar mai e drum lung până departe! Decât să speram, noi toți, cei din jurul ei, ce am putea să facem? Și-a înghețat clasamentul, poate merge la US Open, la sfârșit de august, dar nu stiu daca vă fi gata 100% până atunci.

Așadar ați participat și v-ați bucurat la festivitatea de absolvire . Vrea să profeseze la un moment dat?

În mod cert ! Există viață și după tenis, desi, dacă stau și mă gândesc acum, a petrecut o viață și în tenis! Exact în urmă cu 21 de ani o duceam de mânuță la tenis, la Clubul Dinamo, unde este legitimată și acum.

Și ce i-ar plăcea să facă?

Pai, cred că tot jurnalism sportiv, cu aplecare către tenis, binînțeles. Nu-ți mai spun că scrie bine, chiar mai bine decât mine, și acesta e un lucru care mă bucura nespus! În această toamnă cred că-i vă apărea prima carte. Te anunț eu la momentul oportun, pentru că ea este, din păcate, cam timidă.

Tu mai scrii?

Ce să fac, mai plictisesc și eu lumea cu aparițiile mele editoriale. După ce în aprilie am lansat cartea „Tokyo 2020- Jurnalist în pandemie" la Editura UZP, în toamna intenționez să mai testez piață cu „Naiv, nervos, năuc în izolare - Jurnalul primelor doua săptămâni de lockdown", scrisa în primăvara lui 2020, când am fost toți bagați în case de autorități. Am lașat să treacă vremea că să ne miram cu toții acum de ce ni s-a întâmplat atunci. E și interesant dar și dureros în același timp!

Citește și: Adrian Fetecău, în lacrimi pe scenă 

Dacă spui tu că este interesant, te credem... Cu Grupul „Vouă" cum mai stai?

Din fericire, ne mișcăm, nu stam. Acum o săptămână am evoluat la Festivalul Berii de la Arad, în fața a mii de oameni. Daca aceștia au râs non-stop mai bine de o oră și ne-au aplaudat generos înseamnă că trebuie să continuăm cu spectacolele noastre, desi mulți ne considera niste „dinozauri" ai umorului romanesc.

Acestora vreau să le spun, fară falsă modestie și cu scuzele că m-am cam lăudat cam mult în acest interviu, că am un pact cu băieții din trupă, toți actori profesioniști și cu care activez în acesta formulă de aproape zece ani: Atunci când vom simți că reacțiile spectatorilor vor fi de complezență și că nu se va mai râde sănătos la momentele din spectacol, automat vom face un pas în spate. Sper că acest lucru să nu se întâmple la Bacău, Focșani și Vaslui, unde vom avea următoarele manifestări!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe