#Exclusiv Click!

Mircea Bravo, tătic model! „Copilul a fost prioritatea numărul 1 anul acesta.” Ce spune despre noul său film de 1 milion de euro, „Moartea în vacanță”?

15 octombrie 2024 9:43   Interviurile Click!
Ultima actualizare:

Cel mai nou lungmetraj, „Moartea în vacanță”, o comedie avându-i în rolurile principale pe îndrăgiții actori Mircea Bravo, Costel Bojog și Maria Popovici, va avea premiera pe data de 28 octombrie. Mircea Bravo speră să dea lovitura cu cel de-al treilea său lungmetraj. 

Mircea Bravo (37 de ani) ne-a vorbit, într-un interviu pentru Click!, despre așteptările pe care le are de la acel de-al său lungmetraj „Moartea în vacanță”, film al cărui buget depășește un milion de euro.

Comediantul se descurcă de minune și în rolul de tătic, soția lui Georgiana aducând le lume, anul acesta în februarie, o minune de fetiță, Mira.  

Click!: Mircea, așteptăm cu interes lansarea „Moartea în vacanță”, de pe 28 octombrie. Ești deja la cel de-al treilea lungmetraj. Cum v-a venit ideea acestui film?

Mircea Bravo: Ideea ne-a venit în 2021 de la un prieten care ne-a spus o poveste reală cu o familie care și-au pus bunica moartă într-un „rechin” pentru a o transporta gratis în țară. 

Atunci nu aveam nici banii, nici experiența să filmăm un film de aventură. După ce am mai auzit povestea și din alte părți, ne-am hotărât să creăm un scenariu pornind de la ea.

„Moartea în vacanță e un risc pe care mi l-am asumat”

Click!: Cum ai ales distribuția? Ai anumiți actori de stand-up preferați?

Mircea Bravo: Maria și Costel sunt stand-uperii mei preferați. Îmi doream să lucrez cu ei și, automat, ei au fost prima și singura opțiune pentru distribuție.

Click!: „Mirciulică” și „Nuntă pe bani” au fost reale succese cinematografice. De ce să vină lumea să vadă „Moartea în vacanță?” Te aștepți la același succes?

Mircea Bravo: „Moartea în vacanță” e un film mult mai complex. Este o aventură, un road trip filmat în trei țări, peste care vine un umor interzis, provocat de prezența unui cadavru cu noi tot timpul. Este clar un risc pe care mi l-am asumat, dar cred că o să vină mult mai multă lume decât la primele două filme.

„Bulgarii se uitau la noi ca la niște animale de la zoo”

Click!: Ați avut parte de ceva întâmplări hazlii de la filmări? Am înțeles că ați vizitat mai multe țări…

Mircea Bravo: O întâmplare interesantă, mai mult decât hazlie, a fost în Bulgaria. Am filmat într-un cartier, nu foarte prietenos la prima vedere. La început, noi eram 50 de oameni care lucram la film și vreo 15 bulgari din cartier care ne urmăreau. 

Un pic nu am fost atent și am rămas doar vreo 8 persoane din echipă, timp în care bulgarii erau deja peste 100. Se uitau la noi ca la niște animale la zoo. Când am vrut să plecăm, unul s-a trântit pe jos și se prefăcea că noi l-am călcat cu mașina. 

Atunci ne-au făcut semn să oprim. Șoferul a călcat-o tare printre oameni, care s-au tras din calea mașinii. Pe mine m-a marcat. Mai ales că eram și cu ceva scule de vreo câteva zeci de mii de euro la noi.

Bunica are și ea un rol!

Click!: La cât s-au ridicat costurile acestei producții cinematografice?

Mircea Bravo: 1 milion de euro. Acum probabil o să ne mai coste și promovarea și distribuția vreo 300.000 de euro.

Click!: Ce rol are Bunica în acest nou film?

Mircea Bravo: Aș vrea să păstrez secret rolul Bunicii. Influențează mult povestea și nu vreau să dau spoilere oamenilor.

Click!: Cum îți explici succesul tău în mediul online? Ai o comunitate foarte mare de fani…

Mircea Bravo: Facem clipuri de 10 ani de zile. Dacă îți place treaba asta și te înconjori de oamenii potriviți, poți face chestii foarte mișto.

Click! Cum este Mircea Bravo ca tătic? Mai ai timp și pentru copil?

Mircea Bravo: Copilul a fost prioritatea numărul 1 anul ăsta. Doar acum, în luna octombrie, o să fiu plecat mult timp de acasă pentru lansarea filmului.

Mircea Bravo, Costel și Maria Popovici joacă într-o comedie „mortală”!

Cel mai nou lungmetraj, „Moartea în vacanță”, o comedie spumoasă cu un subiect inedit, care îi are în rolurile principale pe îndrăgiții actori Mircea Bravo, Costel Bojog și Maria Popovici, va avea premiera pe data de 28 octombrie. 

Filmul îi urmărește pe Adrian (Mircea Bravo), Mihăiță (Costel Bojog) și Patricia (Maria Popovici) în peripețiile lor pline de haz, pe măsură ce încearcă să intre în grațiile Rodicăi (Mihaela Deceanu), o bătrână bogată și singură, în speranța că vor moșteni averea acesteia. 

Filmările au avut loc pe parcursul unei luni și jumătate în locații spectaculoase precum: Insula Poros din Grecia, Veliko Tarnovo din Bulgaria, Cluj și Giurgiu în România.

Filmul este inspirat dintr-o întâmplare reală, povestită de unul dintre membrii echipei Bravo Films – si anume, o familie aflată în vacanță în Grecia se vede pusă în fața unei situații neașteptate: moartea subită a bunicii și decizia de a o transporta clandestin în România. Această poveste a devenit punctul de plecare pentru o comedie savuroasă despre cârdășie, moarte și speranța moștenirii unei averi.

Scenariul a fost scris special pentru Costel Bojog și Maria Popovici, replicile fiind gândite pentru a reflecta perfect stilul și umorul unic al acestora.

 „Am scris personajele lor exact așa: Costel și Maria, fără să le spunem dinainte. Le-am arătat scenariul, le-a plăcut, au acceptat să joace în film. A contat foarte mult faptul că sunt prieteni și că vor lucra împreună,” a spus regizorul Cristian Ilișuan.

Cine este Mircea Bravo?

Mircea Bravo, pe numele său adevărat Mircea Popa, este unul dintre cei mai în vogă influenceri și comedianți din România, la acest moment. Mircea are 37 de ani și este originar din Beclean. Comediantul a terminat Facultatea de Drept din Cluj, însă nu a intrat în Barou să profeseze ca avocat. Tânărul s-a dedicat în schimb comediei pe Internet și a ajuns, astfel, faimos peste noapte. La acest moment, el are peste un milion de abonați pe YouTube. 

Mircea a devenit viral prin celebrele sale videoclipuri cu „Bunica”, interpretată de Tanti Lenuța din Chinteni.

Mai multe