Cum și unde să porți pantofii sport

23 iunie 2022 23:25   Advertoriale

În zilele noastre, mersul pe jos poate fi  cel mai mare salvator al timpului fiecăruia dintre noi, dar și un remediu pentru sănătate. Sportul și drumețiile sunt și ele printre lucrurile pe care ar fi indicat să le practici în timpul tău liber.

Poți alege oricând o pereche de Skechers pentru oricare dintre activitățile tale preferate în natură, care îți aduc bucurie de viață.

Iată aici câteva idei despre cum să porți pantofii sport și cum să îi asortezi în funcție de situație.

Ținutele de zi cu zi

Orașele sunt din ce în ce mai aglomerate. Drept urmare, uneori, să ajungi pe jos dintr-un loc în altul poate fi soluția de care ai nevoie. Îți poți alege o pereche de pantofi sport casual pe care să îi asortezi cu orice obiect vestimentar îți dorești.

Poți asorta o pereche de pantofi sport unei ținute de birou cu pantaloni de costum și sacou. Alege o rochie din bumbac sau o fustă colorată cu un tricou uni, la care să adaugi o pereche de pantofi sport cu talpă albă și comodă.

O altă variantă ar fi să alegi o pereche de jeans cărora să le asortezi o cămașă albă, dreaptă, cu mâneci lungi, pe care să le ridici până la cot. Fiecare dintre aceste ținute este ideală de purtat la birou, la întâlnirile cu prietenii sau la plimbările lungi prin oraș. Pantofii sport vor fi piesa de rezistență, iar picioarele tale îți vor fi recunoscătoare.

Mai poți folosi pantofii sport și în ținutele elegante. Dacă îți place să experimentezi și ai o petrecere de grădină sau în pădure, unde nu poți să încalți pantofi cu toc,  poți alege o pereche  de pantofi sport clasici pe care să îi asortezi cu o rochie elegantă sau cu o fustă argintie sau aurie și o bluză simplă albă.

Ținutele de drumeție

La orice drumeție, cel mai important lucru este să ai încălțările potrivite. Stabilitatea picioarelor pe munte este esențială. De aceea, înainte de orice, trebuie să îți alegi încălțămintea sport potrivită acestui tip de activitate. După aceea, te poți gândi și la jacheta și pantalonii pe care îi îmbraci, la rucsacul cu cele necesare și nu în ultimul rând, la pălăria sau șapca pe care vrei să o porți pe cap. Important e să îți placă această activitate și să o faci alături de cei dragi.

Ținutele pentru sport

Endorfinele sunt hormonii care eliberează stresul  si calmează durerea. Eliberarea de endorfine se face cu ajutorul sportului. Jogging, fitness cardio, ciclism, orice ai alege, ca să ai o stimă de sine ridicată, trebuie să ai și ținutele potrivite. La fel ca și la drumeții, încălțările sunt foarte importante pentru practicarea oricărui  dintre aceste sporturi. Înainte de a le achiziționa, poți apela la un consultant. Totodată, te poți documenta online despre ce fel de pantofi sport să porți când faci mișcare intensă. Cum trebuie să fie talpa, din ce material sunt, care e forma potrivită fiecărui tip de sport pe care vrei să îl practici, sunt câteva dintre criteriile pentru alegerea încălțărilor  specifice sportului. Restul outfitului este și el important. Sunt materiale speciale care se folosesc pentru crearea unor astfel de ținute. Bineînțeles, culorile sunt cele pe care ți le alegi după preferințe, însă ai grijă la măsuri și la utilitate.

Calitate versus cantitate

Deoarece oferta pieței este atât de vastă, avem tendința să ne cumpărăm din ce în ce mai multe articole de încălțăminte și de îmbrăcăminte și, poate uneori, facem rabat la calitate. Ideal ar fi să ne îndreptăm atenția către pantofii sport de calitate. Să ne achiziționăm o pereche în care să investim mai mult, dar să avem garanția că este potrivită pentru sportul pe care am ales să îl facem, că nu ne vor durea picioarele în timpul plimbărilor lungi și că avem siguranță la fiecare drumeție pe munte.

 Sursă foto: https://www.shutterstock.com/

Mai multe