Ce trebuie să presari peste vinete înainte de a le congela? Așa își vor păstra gustul și textura

29 iulie 2025 15:36   Stil de viață

Salata de vinete este o rețetă simplă și delicioasă, foarte ușor de pregătit chiar și de cei care nu au foarte multă experiență în bucătărie. Iar dacă știți precis cum să vă ocupați de vinetele voastre, atunci acest preparat poate fi chiar și mai simplu de făcut! Tot ce trebuie să știți este ce să puneți peste vinete înainte de a le congela.

În general, salata de vinete este un preparat foarte ușor de pregătit. Iar dacă știți cum să vă ocupați de vinete, acest proces devine și mai simplu. De exemplu, atunci când pregătiți această salată puteți coace mai multe vinete, iar câteva pot fi puse direct în congelator, pentru a fi folosite cu altă ocazie.

Desigur, primul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce ați copt vinetele este să le lăsați să ajungă la temperatura camerei! În niciun caz nu trebuie să le puneți fierbinți în congelator, ci să le lăsați să se răcească de la sine.

Trucul folosit de numeroase gospodine

Apoi, ele pot fi tăiate în bucăți mai mici și chiar pasate direct într-un piure, înainte de a fi puse în congelator. Iar dacă veți pune vinetele într-o tavă, este important ca aceasta să fie unsă cu puțin ulei înainte de a fi pusă în congelator, pentru ca vinetele să nu se lipească.

Iar pentru ca acestea să își mențină gustul și textura cât mai bune, este important să presărați sare peste vinete, înainte de a le congela!

Sarea este foarte importantă pentru vinete

Cum vinetele conțin foarte multă apă, în congelator pot apărea cristale de gheață ce vor distruge textura și gustul acestora. Din acest motiv, vinetele trebuie sărate puțin și lăsate vreme de 15 – 20 de minute în bucătărie, pentru ca sarea să extragă apa.

Apoi, ele pot fi puse în congelator și scoase atunci când aveți nevoie de ele. În plus, înainte de a fi puse la rece, este important să le clătiți, pentru a scăpa de apa extrasă de către sare.

Mai multe