Metoda ingenioasă care va menține pepenele proaspăt chiar și cinci zile după tăiere! Ce trebuie să faceți
Pepenele roșu este vedeta incontestabilă a verii, atunci când vine vorba despre fructele favorite ale românilor. Iar dacă ați tăiat un pepene și nu aveți cum să îl și terminați, trebuie să știți precis cum să îl depozitați pentru a-l menține proaspăt și delicios!

Niciun fruct nu reușește să fie la fel de popular printre români precum pepenele roșu, pe timp de vară. Nu numai că este gustos și răcoritor, dar acest pepene are doar foarte puține calorii și este foarte bun pentru organism. Însă, o problemă de care se lovesc toți cei care taie un pepene este depozitarea corectă a acestuia.
De cele mai multe ori, pepenele nu mai are un gust și o textură la fel de bună a doua zi. Din acest motiv trebuie să știți precis cum să îl țineți în frigider pentru a nu-i afecta calitatea! Iar partea cea mai bună este faptul că pepenele poate fi la fel de bun chiar și la cinci zile după tăiere!
Cum trebuie să depozitați corect pepenele roșu
În primul rând, după ce a fost tăiat, pepenele trebuie depozitat în frigider, pentru a rămâne proaspăt. Cel mai bine este ca porțiile rămase să fie amplasate fie într-un recipient etanș, fie într-o pungă sigilabilă din care trebuie să eliminați cât mai mult aer.
Folosind această metodă veți putea menține pepenele proaspăt chiar și la cinci zile după ce a fost tăiat! Cu toate acestea, cel mai bine este să încercați să îl consumați cât mai rapid, pentru a vă bucura de gustul și textura originală.
Este un fruct foarte popular vara
Dacă vă gândiți să țineți pepenele în congelator, cel mai bine este să îl folosiți apoi doar pentru smoothie-uri sau alte preparate lichide. După ce se va dezgheța, pepenele nu va mai avea acea textură specifică atât de plăcută, așa că cel mai bine este să îl folosiți ca ingredient în alte rețete.
Cu toate acestea, dacă pepenele are deja o suprafață lipicioasă sau alunecoasă, înseamnă că deja nu mai este bun pentru consum. În mod normal, el trebuie consumat cât mai rapid după ce a fost tăiat.


































