Rețeta ardelenească perfectă pentru prânz sau cină. Cum prepari rapid paste cu ciuperci și smântână
Este o rețetă delicioasă, simplă și de care poate că unii dintre voi vă veți aminti din copilărie! Mai precis, este vorba despre pastele cu ciuperci și smântână, o rețetă ardelenească de care nu vă veți mai sătura!

Dacă vreți să încercați o rețetă delicioasă de paste, aceasta poate fi alegerea perfectă! Pastele cu ciuperci și smântână sunt un preparat ardelenesc delicios, de care nu vă veți mai sătura! În plus, această mâncare este și foarte ușor de pregătit!
De ce ingrediente veți avea nevoie
Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă delicioasă este faptul că nu veți avea nevoie de ingrediente prea complicate sau scumpe!
Practic, tot ce vă trebuie este o ceapă, 500 de grame de ciuperci, trei căței de usturoi, două linguri de ulei, sare, piper negru măcinat, boia dulce, 200 ml de smântână dulce, 25 de grame de amidon alimentar și puțin pătrunjel verde tocat.
Desigur, din această rețetă nu poate lipsi ingredientul principal! Mai precis, este vorba despre aproximativ 300 de grame de macaroane! După ce aveți toate aceste ingrediente, puteți începe să pregătiți această rețetă delicioasă.
Cum se pregătesc pastele cu ciuperci și smântână
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți, potrivit savoriurbane.com, este să tocați ceapa și usturoiul, însă lăsați deoparte un cățel de usturoi pentru mai târziu. Apoi, trebuie să căliți ceapa și cei doi căței de usturoi într-o tigaie, cu două linguri de ulei și îndeajuns de multă sare.
Ingredientele trebuie lăsate la foc mic, vreme de cinci minute. Acoperiți tigaia cu un capac și amestecați ocazional. Apoi, trebuie să adăugați și ciupercile întregi, iar în altă oală veți începe să fierbeți și pastele.
După ce ingredientele din tigaie s-au rumenit, trebuie să adăugați boiaua, să amestecați, iar apoi să turnați și mixul de smântână și amidon. Dacă mai este nevoie de lichid puteți lua puțin din apa pastelor! Tot acum puteți pune în tigaie și ultimul cățel de usturoi.
După ce au fiert și pastele, ele trebuie adăugate direct în tigaie! Totul trebuie amestecat cât mai bine, iar la final veți avea o mâncare delicioasă de care nu vă veți mai sătura!



































