#Exclusiv Click!

Florentina Opriș are soluția: cum să faci detox după Sărbători cu supe de rădăcinoase și legume verzi

19 decembrie 2022 17:00   Stil de viață

Florentina Opriș (54 ani), prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă și o vedetă" de la Kanal D, un adevărat ambasador al vieții sănătoase, sportului și alimentației corecte, ne oferă pentru Click! cele mai importante sfaturi despre cum să ne hrănim corect de sărbători astfel încât să nu avem apoi probleme de sănătate.

Ce ar trebui să mâncăm ca să nu avem probleme după mesele de Crăciun și Revelion?

În primul rând, eu mereu am ales și o să aleg prevenția. Cred că trebuie să plecăm de la faptul că la masa de sărbători, să avem grijă să nu ne suprasolicităm organismul prin diverse combinații și cantități mari de mâncare.

Este important la mesele festive, să avem din belșug alimente precum salată și legumele fresh, pentru a ne ajuta la digestie. Recomand ceai verde pentru accelerarea organismului, după fiecare masă copioasă. 

După sărbători, este important să intrăm într-o perioadă de detox, cu supe de rădăcinoase și legume verzi, sucuri verzi de dimineață pe stomacul gol- recomand Smoothie din pătrunjel, măr, castravete, apă și o jumătate de lămâie stoarsă și carne slabă, precum peștele.

Pentru că acum sunt foarte mulți oameni, inclusiv în online, care militează în această direcție, poate părea clișeic ce spun dar sunt sfaturi pe care eu le-am studiat, le promovez de 20 de ani și au rezultat! 

Cum să alternăm sportul cu alimentația în această lună a exceselor?

Uf! Ele trebuie să meargă “mână în mână”, nu doar în această lună, ci în fiecare zi! Dar pentru cei care se știu că sunt mai delăsători la acest capitol, am vești bune.

Este iarnă și poți oricând să mergi la schi - acest sport arde foarte multe calorii și ai parte și de bucurie atunci când îl practici, poți să faci o plimbare de minim 35 de minute, după o “masă a exceselor”, dar cel mai important, în fiecare dimineață 10-15 minute de exerciții care îți fac plăcere dar așa știi că îți pui limfa în acțiune.

Și apropo de limfă, sistemul limfatic este o componentă importantă a sistemului imunitar! Când sistemul limfatic devine lent, acumulăm multe toxine și pot duce la diverse afecțiuni. Ca să o activăm și ea să funcționeze corect, este nevoie de o alimentație sănătoasă și mișcare zilnică! 

Cum arată meniul tău de sărbători?

Meniul meu este clasic românesc dar am grijă la calitatea alimentelor și a cantității! Cum am spus mai sus, de la masa mea nu o să lipsească salatele de toate felurile și legumele fresh, combinate cu puțină carne.

Desertul preferat este cozonacul făcut în casă. Sunt destul de strictă cu ceea ce mănânc dar în astfel de ocazii, mă răsfăț și eu, dar cu măsură. Ca orice în viață, este importantă măsura! 

Ce nu îți lipsește niciodată de pe masa de Crăciun?

Rugăciunea, starea de bine, sentimentul de mulțumire către Dumnezeu pentru momentele frumoase în familie și pentru cei dragi din viața mea, energia pe care o pun în gândurile mele pentru a crea proiecte care să vină în folosul oamenilor de pretutindeni și… un ceai verde cu ghimbir! 

Gătești lejer pentru Crăciun? Ai o rețetă anume, preferată, pe care o poți împărtăși, te rog, cu cititorii Click?

Da! O salată festivă din rucola, nuci, dressing de lamâie și puțin parmezan ras! Nucile ajută ca vitaminele și nutrienții salatei să fie mai ușor asimilate de organism. Arătând spectaculos de bine, toți membrii familiei or să fie tentați să o consume lângă preparatele de bază. 

Ce surprize ne mai pregătești?

Îmi place să dăruiesc, mi se pare cea mai frumoasă abilitate a omului și așa aleg să pregătesc surprize în fiecare zi, în special pentru comunitatea mea din online, cât și pentru telespectatorii emisiunii “Sport, Dietă & O Vedetă”, difuzată în fiecare sâmbătă pe Kanal D, la ora 9:30.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe