Fructul de sezon care te ajută să dormi mai bine. Te vei trezi mult mai odhinit
Dacă ai insomnii, medicii îți recomandă să consumi un fruct care declanșează eliberarea de melatonină și serotonină, substanțe care favorizează un somn liniștit. Click! îți spune care este acesta!
Pentru a fi mereu în formă, somnul bun este obligatoriu. Lipsa lui crește riscul apariției unor boli cum ar fi cardiovasculare dar și Alzhheimer.
Pentru a dormi liniștiți, avem nevoie ca organismul nostru să secrete melatonină, substanța care influențează direct somnul. Lipsa ei duce la insomnii. Din fericire, există soluții naturiste care pot da rezultate foarte bune.
Dieta ne influențează direct somnul
Este important de știut că dieta ne influențează direct calitatea somnului. Oamenii de știință au descoperit că unele fructe benefice în procesul de eliberare a hormonilor de melatonină și serotonină, datorită conținutului lor în aceste substanțe.
Printre ele se află și cireșele amare. European Journal of Nutrition a precizat că datele obținute în anul 2012 au arătat că acestea sunt bogate în melatonină.
„S-a raportat că cireșele amare de Montmorency conțin niveluri ridicate de substanțe fitochimice, inclusiv melatonină, o moleculă esențială în reglarea ciclului somn-veghe la om”, a declarat instituția.
După ce au analizat comportamentul mai multor persoane care au băut suc de cireșe amare și au ajuns la concluzia că: „au existat creșteri semnificative ale timpului petrecut în pat, ale timpului total de somn și ale eficienței somnului cu suplimentarea cu suc de cireșe”.
„Aceste date sugerează că consumul unui concentrat de suc de cireșe amare dovedește o creștere a […] melatoninei care este benefică pentru îmbunătățirea duratei și calității somnului la bărbați și femei sănătoși și ar putea fi benefică în gestionarea somnului perturbat”, au adăugat autorii studiului, conform dcnews.ro.
Cireșele amare, benefice și în afecțiunile digestive
Nutrienții vegetali din compoziția acestui soi de cireșe contribuie la reducerea durerii și a procesului inflamator. Acționând și ca un depurative puternic, detoxifiant și energizant psihic și fizic, cireșele amare au efecte benefice în afecțiuni digestive și în ateroscleroză.
Substanțele active din compoziția cireșelor: vitaminele A, C şi cele din complexul B, sărurile de sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, alături de unele microelemente, precum zincul, cuprul, manganul, cobaltul şi de zaharuri ne menţin în formă.
Dacă le consumăm proaspete, sub formă de suc sau în cură (pe care o putem repeta de mai multe ori în sezon), cireşele sunt un tonic pentru orice vârstă.