Ce cantitate de orez se pune la 1 kg de carne când faci sarmale. Secretul unui gust demențial
Niciodată nu este un moment prost să gătim o oală de sarmale, mai ales acum, după ce vremea s-a mai răcit și putem ține cuptorul aprins fără să ne încingem bucătăria. Iar un detaliu important este cantitatea precisă de orez pe care trebuie să o folosim pentru carne! Aceasta poate schimba complet gustul și consistența sarmalelor, dacă nu suntem atenți!
De cele mai multe ori, indiferent de rețetă, există ingrediente pe care le adăugăm mereu doar din ochi, aproximând cantitatea necesară în funcție de cât de mult gătim. Însă, dacă gospodinele cu experiență deja pot folosi această metodă cu încredere, cei dintre noi care nu am petrecut atât de mult timp în bucătărie ar trebui să utilizăm metode mai precise.
Iar atunci când vine vorba despre sarmale, este foarte important să știm precis cât de mult orez trebuie să adăugăm la un kilogram de carne, pentru a avea sarmale delicioase! O cantitate optimă de orez este foarte importantă, deoarece dacă punem prea mult, sarmalele vor ieși prea moi, iar la polul opus, prea puțin orez va însemna o mâncare mai tare și mai greu de mestecat.
Cât orez trebuie pus la sarmale
În principiu, atunci când vine vorba despre orez, nu trebuie să uităm de „regula de 10%”. Mai precis, la un kilogram de carne va trebui să folosim numai 100 de grame de orez. Iar proporția continuă în același ritm, la 2 kilograme de carne vom pune 200 de grame de orez, iar pentru 3 kilograme, sunt necesare 300 de grame.
Pentru sarmale tradiționale, la fel ca cele făcute de bunicii noștri, ne va trebui cam 3 sau 4 kilograme de varză murată, un kilogram de carne de porc, amestecată cu vită, ceapă, ulei, maxim 4 linguri de bulion, cimbru, mărar, sare, piper, dar și câteva foi de dafin.
Cum pregătim sarmale delicioase
După ce alegem foile de varză în care vom pune carnea, vom curăța ceapa, pe care o și tocăm mărunt, apoi o punem la călit cu puțin ulei, câteva minute. Apoi adăugăm și orezul deja spălat și amestecăm totul pe foc, vreme de două minute.
Apoi, vom adăuga orezul și ceapa în carne, alături de piper, cimbru și de mărar. În acest amestec putem pune și o ceașcă de apă, pentru a frăgezi carnea. După ce am pregătit sarmalele și le-am pus în oală, vom adăuga apă, foile de dafin, bulionul, costița afumată, iar după ce totul a fiert suficient, vom avea o mâncare delicioasă!