Ce este și cum se prepară Shakshuka? Rețeta e foarte simplă

10 iulie 2022 9:15   Rețete

Shakshuka este un preparat originar din nordul Africii și din Orientul Mijlociu. Se consumă preponderent dimineața, dar există persoane care îl consumă la orice oră a zilei. Traducerea literară a cuvântului reprezintă „o combinație”, pentru că este făcut cu mai multe alimente.

Shakshuka este cunoscut și ca Chakchouka și este extrem de ușor de preparat. Se recomandă a fi servit cu pâine proaspătă sau acompaniat de cartofi prăjiți, în bucătăriile moderne. Este cu adevărat delicios, gata într-un timp foarte scurt și cu siguranță modul de preparare nu îți va da bătăi de cap, chiar dacă ești începător într-ale gastronomiei.

Ingredientele pe care trebuie să le folosești pentru Shakshuka sunt ieftine, puține și cu siguranță le vei găsi deja prin cămară sau prin frigider, pentru că sunt extrem de comune. Dacă nu ai mâncat niciodată acest preparat, iată cum te poți delecta cu arome orientale, în confortul casei tale.

Află și:  3 rețete de salate de sezon ușoare. Îți oferă doza zilnică de vitamine

Rețetă simplă de Shakshuka

La capitolul ingrediente, pentru Shakshuka avem nevoie de:

·         O ceapă galbenă de dimensiune medie;

·         Un ardei gras roșu,

·         2-3 căței de usturoi;

·         5-6 ouă;

·         Roșii întregi în conservă (sau proaspete, fierte în prealabil);

·         Un vârf de cuțit de chimion;

·         O linguriță de bulion / pastă de tomate;

·         Un vârf de cuțit de sare;

·         Un vârf de cuțit de boia;

·         Un vârf de cuțit de piper;

·         Pâine.

La fel de gustos: Rețete de post cu cartofi dulci. 3 preparate sănătoase și gustoase

Cum se prepară cel mai delicios mic dejun

·         Curățăm ceapa și apoi o tăiem julien. Între timp, punem o tigaie cu puțin ulei la încins. Atunci când se încălzește, adăugăm ceapa;

·         Cât timp ceapa se călește, pisăm 2-3 căței de usturoi și îi adăugăm în tigaie. Lăsăm 3-4 minute, timp în care curățăm ardeiul gras, îl tăiem julien și îl adăugăm abia atunci când ceapa devine sticloasă;

·         Când și ardeiul se călește adăugăm o linguriță de pastă de tomate și 3-400 de grame de roșii cubulețe la conservă, sau fierte în prealabil în propria bucătărie;

·         Adăugăm condimentele menționate anterior în funcție de gust și lăsăm să fiarbă la foc mic, până când scade sosul;

·         Când Shakshuka mai are aproximativ 10 minute, adăugăm și ouăle, unul câte unul. Numărul relevat de rețetă este orientativ, pentru un mic dejun potrivit pentru două persoane. Puteți folosi mai multe sau mai puține.

·         Acoperim tigaia cu un capac până se gătesc și ouăle. După cel mult 10 minute Shakshuka este gata.

Poftă bună!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe