Ce să adaugi în fasolea de post pentru un plus de aromă. Ingredientul care o face mult mai gustoasă, îi dă un gust demențial

4 august 2024 14:50   Rețete
Ultima actualizare:

Iahnia de fasole se numără printre preparatele tradiționale, adorate de români. Este sățioasă, plină de nutrienți și ideală pentru perioadele de post, ba chiar și pentru vegetarieni. Pentru a-i da un gust unic, trebuie să adaugi un ingredient special. Iată rețeta știută doar de gospodinele iscusite.

Ingredientele necesare pentru cea mai delicioasă rețetă de fasole

Pentru ingrediente aveți nevoie de:

500 g fasole uscată

2 cepe mari

2 morcovi

1 rădăcină de țelină mică

3 căței de usturoi

3 foi de dafin

1 linguriță de boabe de piper negru

1 lingură de cimbru uscat

1 linguriță de mărar uscat

1 lingură de paprika dulce

Sare și piper după gust

3 linguri de ulei de măsline extravirgin

pătrunjel verde proaspăt, tocat mărunt

Metoda de preparare

Metoda de preparare este extrem de simplă. Se spală și se înmoaie fasolea, conform regulii clasice. După ce a stat 8 ore la înmuiat, aceasta se scurge de apă și se clătește încă o dată. Ulterior, se pune la fiert și se lasă la foc mediu timp de 10 minute. La final, trebuie să scurgi apa și să clătești fasolea pentru a elimina impuritățile și a reduce riscul de balonare.

Următorul pas este să adaugi legumele și condimentele. Într-o oală se pune fasolea și se adaugă o cantitate suficientă de apă cât să acopere bine fasolea. Pune cepele întregi, alături de morcovi și rădăcina de țelină, tăiate în bucăți mari. De asemenea, adaugă foile de dafin, boabele de piper, cimbrul și mărarul, iar apoi fierbe la foc mediu până când fasolea devine moale. Când fasolea este aproape fiartă, legumele se scot din oală și se adaugă sare, piper, paprika dulce și mai lăsăm la fiert încă 10 minute.

Ingredientul secret, pe care trebuie să îl adăugăm, este usturoiul. Astfel, avem nevoie de câțiva căței de usturoi tocați mărunt, pe care să îi adăugăm în oală împreună cu uleiul de măsline și să amestecăm bine. Focul se oprește, se acoperă oala, iar fasolea se lasă la odihnit aproximativ 10 minute, pentru ca aromele să se îmbine perfect.

Mai multe