Ce trebuie să faci pentru ca dovleceii pane să iasă crocanți la exterior și moi la interior. Trucul știut doar de gospodinele pricepute

24 iunie 2024 20:25   Rețete

Dovleceii pane reprezintă una dintre cele mai apreciate preparate culinare din bucătăria românescă. Deși nu reprezintă o mâncare sofisticată și costisitoare, gustul pe care dovleceii gătiți în acest fel îl au este unul incomparabil. Cu toate acestea, cum reușesc gospodinele desăvârșite să îi prepare crocanți la exterior și moi la interior? 

Una dintre cele mai des întâlnite probleme în prepararea dovleceilor pane este faptul că deseori se întâmplă să nu fie gătiți pe placul multora, întrucât fie sunt apoși, fie sunt moi atât la interior, cât și la exterior. 

Dovlecei pane gătiți ca la carte - trucul care îi face crocanți 

Cu toate că sunt ușor de preparat și nu necesită mult timp și bani, ca dovleceii pane să capete crusta, textura și gustul dorit, este important să țineți cont de câteva detalii. Înainte de a-i găti, se taie rondele, se sărează după gust și în funcție de preferințe și se pun pe un șervețel pentru a fi absorbită apa în totalitate. 

Lista de ingrediente pentru dovleceii pane 

2 dovlecei medii

Ulei

100 g făină

2 ouă

5 căței de usturoi

1 iaurt/ smântână

Sare

Piper

Modul de preparare al dovleceilor pane 

După ce au fost spălați bine, dovleceii se taie rondele subțiri - fără a fi curățați de coajă. Se sărează apoi și pe blatul de bucătărie, pe un pat de șervețele, se așează toate rondelele și se lasă vreme de 10-15 minute, până când un lichid iese la suprafață. Acea apă este absorbită tot cu ajutorul șervețelelor de bucătărie. 

Pentru compoziţie, baţi 2 ouă, pui sare, piper şi făină până ce aluatul devine ca o smântână, la consistenţă.

În acest aluat se bagă fiecare felie de dovlecel şi se prăjeşte pe ambele părţi, apoi se scoate pe un şervet absorbant.

În funcție de preferințe, pentru cei care doresc să îi servească alături de un mujdei de usturoi, îl pot face simplu și rapid: se pisează usturoiul într-un bol, după care se adaugă sare şi verdeaţă, în funcție de preferinţe, se pune iaurtul sau smântâna şi dovleceii se servesc alături de acest sos delicios de usturoi. Click! vă urează poftă bună!

Mai multe