Brioșe de dovlecei, un desert delicios, sănătos și prietenos cu buzunarul. Cea mai rapidă rețetă

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert ușor de preparat, delicios și prietenos cu bugetul, atunci brioșele de dovlecei sunt alegerea perfectă. Această rețetă simplă îmbină gustul dulce al dovleceilor proaspeți cu textura pufoasă a brioșelor, creând un desert minunat pe care întreaga familie îl va adora. Iată cum să pregătești aceste brioșe de dovlecei într-un mod rapid și fără prea multe cheltuieli.

Brioșe. / Foto: Click.
Brioșe. / Foto: Click.

Ce ingrediente ai nevoie:

- 1 dovlecel mediu, ras și scurs bine de apă
- 1 ½ căni de făină
- 1 cană de zahăr
- ½ cană de ulei vegetal
- 2 ouă mari
- 1 linguriță de extract/esență de vanilie (opțional)
- 1 linguriță de praf de copt
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de sare
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional, pentru aromă)

Cum se prepară

Pregătește dovlecelul: Spală dovlecelul și îndepărtează capetele. Rade dovlecelul pe partea cu găuri mari a răzătoarei. După ce ai obținut cantitatea necesară, pune-l într-un șervet de bucătărie curat și stoarce-l bine pentru a elimina excesul de apă. Dovlecelul ras și scurs este cheia pentru a obține brioșele pufoase.

Amestecă ingredientele uscate: Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara (dacă folosești). Asigură-te că ingredientele uscate sunt bine combinate pentru a se distribui uniform în compoziție.

Adaugă ingredientele lichide: Într-un alt bol, bate ouăle și adaugă uleiul și extractul de vanilie. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.

Combină ingredientele: Toarnă treptat amestecul lichid în amestecul de ingrediente uscate. Amestecă ușor până când nu mai sunt vizibile urme de făină. Ai grijă să nu amesteci prea mult, pentru a nu obține brioșele dense.

Adaugă dovlecelul ras: Încorporează dovlecelul ras în compoziție și amestecă ușor pentru a-l distribui uniform în aluat.

Pregătește formele de brioșe: Așază hârtii de copt în formele de brioșe pentru a preveni lipirea aluatului. Cu ajutorul unei linguri, umple formele de brioșe cu aluat până la ¾ din capacitate.

Coace brioșele: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pune formele cu aluat în cuptorul încins și coace brioșele timp de 20-25 de minute sau până când acestea sunt aurii și trece testul scobitorii (introdu o scobitoare în mijlocul brioșei; dacă iese curată, brioșele sunt gata).

Servește și savurează: Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească în formele de brioșe timp de 5 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet. Serviți-le alături de o cană de ceai sau cafea pentru un desert delicios și reconfortant.

Aceste brioșe de dovlecei sunt perfecte pentru micul dejun, gustare sau chiar pentru a fi luate cu tine în drumul tău. Cu ingrediente accesibile și o pregătire rapidă, această rețetă este ideală pentru oricine dorește să se bucure de un desert delicios și sănătos fără prea mult efort și cheltuieli. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop 26 martie jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii noroc jpeg
chiftele pexels jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
ten frumos jpg
unnamed jpg
scaun bucatarie BUC016 bej9 16x9 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net