Salată de dovlecei copți și cococi ca la bunica, o farfurie perfectă de vară. Gustoasă și plină de amintiri

Nimic nu spune "vară" mai bine decât o salată delicioasă și răcoritoare de dovlecei copți, servită alături de cococi bine rumenite. Haideți să ne apucăm de treabă și să pregătim această rețetă perfectă pentru zilele călduroase.

Dovlecei. Foto: arhiva.
Dovlecei. Foto: arhiva.

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru salata de dovlecei

- 5 dovlecei tineri
- 1 căpățână de usturoi copt
- 1 ceapă mică
- Mărar proaspăt
- Sare și piper
- 1 lingură de iaurt cremos sau smântână
- 1 lingură de ulei de măsline
- Suc de lămâie

Cum se prepară această rețetă delicioasă de vară

Spălați bine dovleceii și puneți-i într-o tavă. Înțepați dovleceii în câteva locuri cu o furculiță pentru a permite căldurii să pătrundă uniform.

Tăiați căpățâna de usturoi pe jumătate, stropiți-o cu puțin ulei de măsline și așezați-o în tavă alături de dovlecei.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți dovleceii până când devin moi și furculița pătrunde ușor în ei.

După ce dovleceii sunt gata, scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească puțin. Tăiați-i pe jumătate și scoateți pulpa aromată. Puneți pulpa de dovlecei într-o sită pentru a elimina excesul de suc. Transferați pulpa de dovlecei într-un bol și zdrobiți-o ușor cu o lingură de lemn.

Adăugați usturoiul copt, uleiul de măsline, iaurtul sau smântâna, mărarul tocat, sare și piper după gust. Amestecați bine. La final, adăugați ceapa tocată fin și stropiți cu suc de lămâie pentru un plus de prospețime.

Salata de dovlecei copți este perfectă servită cu cococi calde.

Iată cum se fac cococile la tigaie, bine rumenite

Cococile, cunoscute și sub numele de turte la tigaie, sunt o delicatesă tradițională simplă și delicioasă. În doar câțiva pași, puteți pregăti aceste turte la tigaie, perfecte pentru a însoți orice masă.

Ingrediente pentru 4 turte:

- Aproximativ 500 g făină
- 250 ml apă călduță
- 1/2 linguriță zahăr
- 25 g drojdie proaspătă
- 50 ml ulei
- 1 linguriță sare

Cum se prepară

Puneți făina într-un bol mare. În mijlocul făinii faceți o gropiță și adăugați apa călduță. Dizolvați drojdia în apa călduță și amestecați-o cu zahărul. Lăsați amestecul să stea aproximativ 10 minute, până când drojdia începe să crească.

Adăugați uleiul în bol și începeți să frământați bine aluatul. Spre final, adăugați sarea și continuați să frământați până obțineți un aluat nelipicios. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adăugați puțină făină.

Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul să crească într-un loc cald pentru aproximativ 45 de minute, până când își dublează volumul.

Puneți o tigaie neunsă pe foc mare pentru a se încălzi bine.

Împărțiți aluatul crescut în 4 bucăți egale. Luați fiecare bucată și aplatizați-o ușor cu sucitorul, formând o turtiță.

Reduceți focul la mic și puneți turta în tigaia încinsă. Acoperiți tigaia cu un capac și coaceți turta pentru aproximativ 8-10 minute. Verificați dacă turta este rumenită pe partea de jos, apoi întoarceți-o pe cealaltă parte și acoperiți din nou tigaia. Continuați să coaceți până când turta este bine rumenită și coaptă în interior.

Scoateți turta din tigaie și puneți-o pe un platou. Acoperiți-o cu un șervet pentru a se păstra moale și fragedă. Repetați procedura cu celelalte bucăți de aluat.

Această combinație delicioasă va cuceri pe toată lumea și va aduce un strop de prospețime și savoare mesei tale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
cub horoscop 1 gif
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
horoscop zilnic 13 mai jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net