Cea mai delicioasă rețetă de chec cu portocale. Se prepară rapid și este ideală pentru masa de sărbători, dar și pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce
Cel mai delicios chec cu portocale, ideal atât pentru masa de sărbători, cât și pentru zilele în care avem poftă de ceva dulce. O rețetă inedită, creată de Cosânzenele gătesc, una dintre cele mai cunoscute pagini de rețete de pe TikTok.
Cel mai delicios chec cu portocale
Checul cu portocale este potrivit atât pentru masa de Crăciun, cât și pentru zilele în care vrem să pregătim ceva dulce pentru musafiri sau pofticioșii din familie. Este însiropat, pufos și foarte aromat. Mai mult, potrivit rețetei, desertul este gata în doar câțiva pași. Astfel, ingredientele de care avem nevoie sunt:
- 200 g de făină
-70 ml de lapte
-3 ouă
-130 de g zahăr
-un plic de praf de copt
-110 ml ulei
-coaja de la o portocală rasă
-2-3 portocale
Pentru sirop:
-200 g de zahăr
-70 ml suc de portocale
-70 ml de apă
Mod de pregătire: simplu și rapid
Metoda de preparare este rapidă și extrem de simplă. Într-un bol încăpător pregătim aluatul. Avem nevoie de un tel cu care să amestecăm toate ingredientele menționate mai sus, însă atenție, acestea trebuie adăugate în ordine. Astfel, batem ouăle cu zahărul, apoi punem laptele, uleiul și făina combinată cu praful de copt. Ulterior, adăugăm coaja de portocală, după care lăsăm deoparte compoziția și ne ocupăm de sirop.
Acesta se prepară din sucul de portocale, apă și zahăr. Punem la foc mediu pentru circa 10 minute, iar între timp continuăm cu aluatul. Într-o tavă de copt cu fund detașabil (cu un diametru de 25 de cm) aranjăm feliile de portocale tăiate subțiri. După ce siropul este gata, îl adăugăm peste portocale, punem aluatul deasupra și introducem tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 40 de minute cu aproximație.
Prăjitura este gata și se lasă la răcit, după care punem o farfurie peste ea și întoarcem tava cu grijă pentru a îndepărta hârtia de copt. Rezultatul este cu adevărat WOW și nu doar că arată senzațional, ci are și un gust demențial.