Cea mai delicioasă rețetă de tagliatelle cu ciuperci și bacon. Se prepară rapid și este ideală pentru cină

21 octombrie 2024 15:30   Rețete

Tagliatellele se numără printre cele mai apreciate tipuri de paste și se pot prepara sub o mulțime de forme. Una dintre cele mai delicioase rețete a devenit virală pe internet, iar pofticioșii sunt curioși să afle cum se prepară tagliatellele cu ciuperci shiitake și bacon. Iată rețeta pas cu pas.

Cosânzenele gătesc, cea mai cunoscută pagină de rețete din mediul online, pune la dispoziție o nouă rețetă, de data aceasta una de tagliatelle. Este delicioasă și se prepară în doar câteva minute. Cantitatea este potrivită pentru 5 persoane și reprezintă o cină ideală în zilele de toamnă, dar și pentru momentele în care nu aveți idee ce să gătiți. Iată ingredientele de care aveți nevoie.

- 400 g de paste proaspete;

- 150 g de ciuperci shiitake;

- 100 g de bacon;

- o ceapă mică;

2 căței de usturoi;

- 2 cuburi de unt;

- pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Metoda de pregătire este extrem de simplă și durează foarte puțin. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui aproximativ 3 litri de apă la fiert în care să adaugi puțină sare. Între timp, se pregătește sosul. Astfel, baconul se pune la călit până când devine ușor crocant, iar ulterior se adaugă ceapa și usturoiul alături de un vârf de linguriță de rozmarin uscat, sau proaspăt, în funcție de alegerea fiecăruia.

Totul se călește pentru încă un minut. După ce apa a început să clocotească, adaugă pastele și lasă-le la fiert. Continuă cu sosul în care adaugi ciupercile mărunțite și dă focul mai tare, apoi amestecă continuu. Spre final, condimentează cu sare și piper și pune pastele peste compoziție.

Important de menționat este că pentru un sos cremos, trebuie să adaugi 2-3 polonice din apa în care au fiert pastele. Ulterior, adaugă untul și amestecă bine. Lasă compoziția să scadă până când obții un sos ușor cremos, după care oprește focul și adaugă parmezanul. Amestecă totul foarte bine până când se încorporează toate ingredientele, iar la final adaugă pătrunjelul proaspăt. Rețeta este gata și se poate servi.

Mai multe