Tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii – Reţetă
Pentru iubitorii de paste am pregătit tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii. Este o reţetă simplă, se prepară rapid şi este, în plus, foarte aromată şi gustoasă. Spor la gătit!
Dacă vreţi o reţetă rapidă, tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii este alegerea ideală. Pastele le puteţi prepara în casă sau le puteţi cumpăra din comerţ. Merge de minune cu o salată verde şi un pahar de vin alb.
- 160 grame tagliatelle proaspete
- 250 grame creveţi cruzi, decorticaţi
- 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/4 linguriţă de fulgi de ardei iute uscat
- 1 ceapă mică, tocată
- 1/3 cană cu vin alb
- 1/2 cutie de roşii (circa 120 g), tocate
- 1 linguriţă de unt
- câteva frunze de busuioc proaspăt, tocat
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- 1 pahar vin alb
Tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii: MOD DE PREPARARE
Uite cum se prepară această reţetă de tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii. Se fierb pastele în apă sărată, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi se scurg bine. Între timp se încinge 1/2 lingură de ulei la foc mediu, într-o tigaie mare. Se asezonează creveţii cu sare şi piper şi se adaugă în tigaie, împreună cu usturoi şi ardei iute. Se prăjesc până ce se fac roz-portocalii. Se scot din tigaie şi se păstrează la cald, potrivit reteteleluiradu.ro. Decongelaţi creveţii lent, în frigider, peste noapte.
Se adaugă restul de ulei în tigaie. După ce se încinge se adaugă ceapă, se sărează că să lase apă, şi se găteşte două minute, la foc mediu. Se toarnă vinul în tigaie şi se amestecă, râcâind toate reziduurile caramelizate de pe fundul tigăii. Se mijoteaza lichidul (fierbere molcomă la foc mic), până ce se reduce la jumătate. Se adaugă roşiile, untul şi creveţii. Se amestecă un minut, până ce creveţii sunt calzi. Încă puţin şi această reţetă de tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii.
Se adaugă pastele şi se amestecă până ce sunt acoperite uniform cu sosul de roşii. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă busuioc şi se amestecă. Aceste tagliatelle cu creveţi şi sos de roşii se servesc imediat, alături de o salată verde uşoară şi de un vin alb, sec şi rece. Nu exageraţi cu sosul. Acesta nu trebuie să băltească în farfurie, ci doar să ungă pastele şi creveţii. Poftă bună!