Cel mai bun pilaf de orez, preparat după rețeta bunicii. Trucurile care îi dau un gust unic și delicios
Pilaful este unul dintre cele mai delicioase preparate culinare, însă nu toate gospodinele îl prepară după rețeta tradițională a bunicii. Folosind tehnicile și ingredientele corecte, cu siguranță vei obține o mâncare de neuitat. Iată rețeta specială.
Ca ingrediente, ai nevoie de:
1 kg carne de pui (pulpe sau piept)
2 cepe mari
1 morcov mare
1 ardei gras (opțional)
300 g orez
1 litru supă de pui sau apă
50 ml ulei
Sare și piper, după gust
Pătrunjel proaspăt pentru decor
Cum se prepară pilaful după rețeta bunicii
Metoda de preparare este extrem de simplă. Potrivit Delicatese.net, carnea de pui se spală și se taie în bucăți potrivite. Poți opta pentru pulpe întregi sau tăiate pe jumătate. Ulterior, se pune uleiul la încins și se prăjește carnea până când prinde o culoare aurie.
La final, aceasta se scoate pe farfurie și se dă deoparte. În uleiul pe care l-am folosit pentru carne, se călește ceapa tocată mărunt până devine translucidă, iar apoi se adaugă morcoul ras și ardeiul gras tăiat în cubulețe. După ce s-au călit legumele, carnea se pune înapoi în tigaie și se amestecă bine cu totul.
Supa în care a fiert puiul se toarnă în tigaie, iar apoi se condimentează cu sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia. Toate ingredientele se fierb împreună, iar apoi trecem la prepararea orezului. Astfel, prima dată acesta se spală sub un jet de apă rece, până când se curăță de impurități.
Se pune apoi în tigaie și se amestecă ușor pentru a-l distribui uniform printre legumele și carnea deja preparate. Important de menționat este faptul că tigaia se trebuie acoperită cu un capac, iar focul redus la nivel mediu spre mic.
Pilaful trebuie să stea la fiert aproximativ 25 de minute, iar în tot acest timp se verifică nivelul lichidului, adăugându-se apă dacă este nevoie. După ce mâncarea este gata, acesta se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.
Sfaturi pentru cel mai gustos pilaf
Înainte de a începe să prepari pilaful, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Astfel, înainte să adaugi carnea în pilaf, trebuie să o prăjești pentru a-i oferi preparatului o aromă cât mai intensă. De asemenea, folosește supa în care fierbe puiul pentru a-i da un gust mai aromat. Și, în cele din urmă, nu uita să lași orezul la odihnit pentru ca aromele să se îmbine și să capete o textură perfectă.