Cel mai delicios pui pentru shaorma de casă. Este mult mai sănătos și se prepară în doar câteva minute

1 octombrie 2024 16:17   Rețete

Shaorma se numără printre produsele de tip fastfood, pe care oamenii le adoră la scară largă. Însă, dacă vrei să mănânci sănătos, cea mai bună alegere este să o prepari acasă. Potrivit cosânzenele.gătesc, există o rețetă inedită, care te ajută să prepari cel mai fraged și delicios pui pentru shaorma.

Lista de ingrediente necesare

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un pui delicios se regăsesc în bucătăria oricărei gospodine, însă mai pot fi câteva pe care este necesar să le cumperi.

- 500 g de piept de pui

- un iaurt (150 g

- o linguriță de boia dulce

- sare și piper

 - sos din o lingură de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt, un cățel de usturoi

- cartofi

- alte ingrediente: lipie, sos de iaurt grecesc cu usturoi, sare și piper, salată verde, castraveți murați, ceapă roșie.

Metoda de preparare 

Metoda de preparare este extrem de simplă, iar sharoma de casă este gata în doar câteva minute, fără prea multe bătăi de cap. Astfel, în prim plan aveți nevoie de un airfryer în care adaugi cartofii tăiați, după care selectați programul special. Între timp, trebuie să pregătiți puiul. Acesta trebuie mărunțit cu ajutorul unui cuțit și amestecat cu iaurt, boia dulce, sare, piper și apoi așezat pe țepușe.

După ce cartofii sunt gata, veți vedea că sunt crocanți și delicioși, chiar dacă au fost gătiți fără ulei. Puiu se așează în tavă, se setează funcția specială și alegeți temperatura de gătire. În timp ce aparatul își face treaba, sosul pentru shaorma trebuie pregătit.

La final, ungeți puiul cu sos de usturoi și pătrunjel, iar opțional adăugați puțin ulei de măsline. Acum nu vă mai rămâne decât să pregătiți shaorma. Într-o lipie, puneți sosul preferat, salată verde, cartofi, bucăți de pui și legume, în cantitatea dorită. Rezultatul este wow, iar voi vă puteți bucura de o shaorma sănătoasă și plină de savoare.

Mai multe