Chiftele din fasole. Rețeta simplă de post de care te vei îndrăgosti
Deja înaintăm în Postul Crăciunului, iar dacă suntem în căutarea unei rețete delicioase, pe care o vom putea pregăti ușor, atunci putem apela la chiftele făcute din fasole!
Deja am intrat în post, iar dacă nu suntem foarte sigur ce să gătim, atunci rețeta de chiftele din fasole este alegerea perfectă! Vom putea servi această mâncare fie la prânz, alături de alte garnituri, ori de un sos bun, sau, desigur, ca simplă gustare, de-a lungul zilei.
Iar partea cea mai bună este faptul că această rețetă este foarte ușor de pregătit, chiar și atunci când nu avem foarte multă experiență în bucătărie!
Ce ingrediente ne sunt necesare
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce ne trebuie este o ceapă, cinci căței de usturoi, aproximativ 600 de grame de fasole fiartă, trei linguri de ulei, cât și, desigur, sare și piper. Pe lângă aceste ingrediente vom mai avea nevoie și de o jumătate de linguriță de cimbru, cât și o jumătate de linguriță de mărar uscat, deși este de preferat să folosim mărar proaspăt, dacă avem cum.
În plus, ne mai sunt necesare și două linguri cu vârf de făină, 60 de grame de pâine fără coajă, iar, nu în ultimul rând, puțin pesmet. Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să pregătim mâncarea!
Cum pregătim chiftelele din fasole
Din fericire, chiftelele din fasole nu sunt foarte dificil de pregătit! În primul rând, trebuie să fierbem fasolea cu puțină sare, iar apoi să o scurgem foarte bine. Fasolea trebuie apoi pusă într-un bol și pisată foarte bine, iar dacă avem cum, putem folosi chiar și un blender, până obținem o pastă.
Apoi, vom tăia mărunt ceapa, dăm morcovul pe răzătoare, iar ambele vor fi puse la călit, alături de trei linguri de ulei. Atunci când ceapa devine translucidă, putem să o luăm de pe foc, iar ambele ingrediente, alături de fasole, vor fi puse într-un bol. Acum vom adăuga și sare, piper, cimbru, cât și usturoiul mărunțit. Mai trebuie să punem în maestec și mărar, făină, cât și pâine înmuiată în apă și scursă bine.
Totul trebuie amestecat bine, iar apoi vom trece chiftelele obținute prin pesmet. Ele trebuie puse la cuptor, la cu puțin ulei deasupra, la 180 de grade. Le vom lăsa să se coacă pe fiecare parte vreme de 15 – 20 de minute, iar la final vom avea o mâncare delicioasă, perfectă pentru post!