Chiftele în sos de muștar, mai delicioase decât cele de la IKEA. Se pregătesc simplu și rapid și îți cuceresc papilele gustative de la prima mușcătură

6 iulie 2025 10:56   Rețete

Atunci când vine vorba de mâncăruri românești care mai de care mai gustoase, chifteluțele se află în topul preferatelor de mulți gurmanzi. De-a lungul timpului, au apărut mai multe variante care se îndepărtează de cea clasică, iar astăzi vă propunem o rețetă de chifteluțe cu carne de porc și vită în sos de muștar, alegerea perfectă pentru o masă gustoasă!

Dacă te-ai săturat de chiftelele clasice în sos de roșii, sau mâncate alături de diverse garnituri, mai jos regăsești o rețetă de chiftele din carne de porc și vită, servite alături de un delicios sos din boabe de muștar. Potrivit site-ului g4food.ro/retetele-juanitei, aceste chiftele sunt asemănătoare cu cele de la IKEA. De data aceasta, o parte din ingrediente vor fi diferite față de cele obișnuite. 

Ingredientele necesare pentru chifteluțe în sos de muștar, o mâncare delicioasă!

Chifteluțe

500 de gr de carne tocată amestec vită/porc sau doar una dintre ele, eu am pus ceafă de porc150 de ml de lapte

75 de gr de pesmet alb

1 ou

1 ceapă

Sare, piper

Puțină nucșoară sau ienibahar măcinat.

Sos de muștar

30 de gr de unt (aprox. 2 linguri), eu am pus ghee

20 de gr de făină albă (aprox. 2 linguri)

400 de ml de supă de carne

50 de ml de smântână pentru gătit (minim 35% grăsime)

2 lingurițe sos de soia

2 linguri de muștar

Piper, nucșoară.

Modul de preparare, simplu și ușor, chiar și pentru începători

„Tocați mărunt ceapa și sotați-o în unt, fără să o rumeniți.

Puneți pesmetul la înmuiat în lapte.

Amestecați carnea tocată cu ceapa, oul, amestecul de lapte și pesmet și condimentați după gust. Adăugați puțină apă.

Formați chifteluțe mici cu ajutorul a două linguri sau între palme și așezați-le pe o farfurie umezită.

Topiți o cantitate generoasă de unt (ghee) sau ulei într-o tigaie. Puneți chifteluțele în tigaie și prăjiți-le până se rumenesc pe toate părțile. Se pot face și la cuptor sau friteuză”, mai apare pe site-ul respectiv. 

Mai multe