Crenvurști de pui făcuți în casă. Rețeta pe care trebuie să o știi neapărat

14 noiembrie 2024 23:00   Rețete

Crenvurștii pregătiți în casă nu doar că sunt mai gustoși, ci și mai sănătoși. Multe gospodine care se tem să mai mănânce din comerț îi pregătesc în propria lor casă. O rețetă devenită virală pe TikTok de crenvurști de pui a cucerit internetul. 

Social media a devenit locul oportun în care informația circulă cu o mare rapiditate. Fiecare persoană care are un cont de TikTok, de exemplu, se poate orienta către o zonă preferată. Astfel, oamenii pasionați de bucătărie vin cu materiale care au legătură cu acest domeniu. 

Crenvurști de pui pregătiți în casă 

„Astăzi crenvurști gustoși făcuți în casă din puține ingrediente și foarte ușor de preparat. Ai nevoie de piept de pui, 1 ceapă, 2 ouă, sare, piper și praf de usturoi. Eu am avut carne de pui măcinată, dar voi puteți să puneți totul în blender; apoi mixați foarte bine și modelați pe o folie alimentară. 

Punem o bucățică de cașcaval și modelăm ca și un crenvuști, apoi totul va veni într-o oală la opărit. Lăsăm să fiarbă cinci minute apoi îi tragem la tigaie într-un pic de ulei de măsline. Crenvurștii se pot servi lângă o mega salată.”, a explicat Cipriana Ilieș într-una dintre postările sale din social media, prin intermediul unui clip explicativ. 

Cât de sănătoși sunt crenvurștii din comerț? 

Specialiștii trag un semnal de alarmă în rândul persoanelor care consumă crenvurști și li-i servesc în farfurie și copiilor lor

„Ar trebui să acordăm mai multă atenţie etichetelor atunci când cumpărăm astfel de produse, pentru că trebuie să înţelegem că această cantitate de sare este la suta de grame. Astfel, pentru un copil, poate rezulta cantitatea de sare necesară pentru trei zile doar dacă consumă un singur crenvursti.

Din păcate, am descoperit şi că aceste produse au o cantitate tot mai redusă de carne. În plus, trebuie să ne uităm şi la cantitatea de zahăr pe care o conţin aceste produse şi să înţelegem că prin cumul, în timp, se poate ajunge la boli cardiovasculare, obezitate şi alte patologii de acest gen”, a declarat, pentru „Adevărul”, Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Mai multe