Reţete de la cititori: Rulouri cu crenvuşti şi seminţe de chimen - Aluculesei Brânduşa
Ingrediente
600 g crenvusti,600 g făina de grâu2 ouă1 cub drojdie4-5 linguri de ulei1 linguriţă de seminţe de chimen1 linguriţă de maggi secretul gustului cu gust de găină
Mod de preparare:
Se pune făina de grâu într-un vas şi peste ea adăugăm drojdia stinsă cu maggi secretul gustului şi apă minerala, se adaugă un ou şi se face un aluat suficient de tare, spre final adăugăm uleiul puţin câte puţin şi frământăm aluatul foarte bine. Îl lăsăm să se “odihnească” cam 30 minute, apoi întindem o foaie pe care o tăiem fâşii cam de 1,5 cm şi înfăşurăm crenvuştiul de la un capăt spre celălalt capăt şi îl aşezăm în tava în care am pus hârtie de copt şi am presurat puţină făină. Când terminăm de făcut rulourile, le ungem cu ou bătut spumă şi presărăm seminţe de chimen şi dăm tava la cuptor. Se servesc călduţe!