Ce se află cu adevărat în crenvurştii pe care îi dăm copiilor

Ultima actualizare:

Crenvurştii reprezintă des varianta de mic dejun pentru români, fiind preferaţi de regulă de cei mici şi nelipsiţi de la masa oferită de unităţile hoteliere la bufetul suedez de dimineaţă. Ce conţin de fapt crenvurştii? Probabil că mulţi români se vor gândi de două ori înainte să cumpere după ce vor citi acest articol. 

image

Un studiu recent realizat de InfoCons arată că în unele cazuri îndrăgiţii crenvurşti de porc conţin de fapt carne de pui, apă, sare, aditivi şi puţină carne de porc. Potrivit rezultatelor studiului procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din ţară e uneori de doar 10%.

Citește și: Lista ingredientelor de evitat atunci când cumperi crenvurști

InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite în magazinele din ţară şi  a observat că în cazul unora dintre crenvurştii de porc principalul ingredient era carnea de pui. Urmau apoi, în funcţie de cantitatea utilizată: apa – 57,89%, sarea – 31,57% şi abia apoi carnea de porc.

În ce priveşte aditivii din crenvurştii din carne de porc, aici avem parte de alte surprize neplăcute. InfoCons a studiat aditivii alimentari găsiţi în crenvurştii de porc şi a observat că toate produsele conţin E-uri, iar numărul de aditivi alimentari variază între două şi 11 per produs.

Mai vezi și: Cât de sănătoși sunt de fapt crenvurștii

Nitritul de sodiu (E250) este prezent în absolut toţi crenvurştii studiaţi. Nitritul este cel care dă culoarea roz, în general, mezelurilor. La peste jumătate din produsele studiate s-a descoperit şi carminul. Este un colorant roşu, obţinut din sarea de aluminiu şi care este produs de unele insecte.

Acestea sunt înecate, uscate, după care se extrage colorantul care apoi este utilizat în anumite doze permise de legislaţia UE la  mezeluri, în special. Apoi, 84.21% dintre produsele studiate au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450); aceeaşi cantitate dintre produsele studiate au avut în componenţă acid asorbic (E300); iar 68,42% din produsele analizate nu conţineau fibre.

Iată și: VIDEO Vei avea garantat coşmaruri! Cum se produc crenvurştii pentru hot dog

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net