Cum să prepari chiftelele pentru a ieși fragede și pufoase. Trucurile pe care ar trebui să le știe orice gospodină

1 februarie 2024 13:07   Rețete

Majoritatea dintre noi iubim chifteluțele, iar rețetele diferă de la gospodină la gospodină. Sunt ușor de preparat și sunt pe placul celor mari, cât și al celor mici. Vrei să faci cele mai delicioase chiftele pe care le-ai mâncat vreodată? Iată câteva trucuri.

Fie că este vorba de chiftele prăjite sau la cuptor, totul începe de la carnea tocată. Carnea tocată este ingredientul principal al acestui fel de mâncare și trebuie ținut cont de anumite lucruri pentru a avea un rezultat delicios. Chiftelele pot fi făcute din carne de pasăre, porc, vită sau un amestec. Condiția este să aibă un procent suficient de mare de grăsime.

Pentru chiftele, alegeți carne tocată fin, cu grăsime de 15-20%. În acest fel, vor fi fragede și suculente și nu se vor, indiferent de modul în care sunt gătite. Se poate folosi și un amestec de carne de vită și de porc, atâta timp cât are un conținut de grăsime de cel puțin 15%.

Trucuri pentru cele mai bune chiftele

După ce carnea a fost selectată, următorul pas este prepararea compoziției. Pentru acest preparat nu ai nevoie doar de carne tocată, ci și de un agent care să lege compoziția și ingrediente care să dea aromă preparatului. În plus față de sare și piper, adăugați condimente la alegere, care vă plac. Usturoiul granulat, boia afumată, chimenul, ierburile uscate și orice alte condimente pe care le aveți la îndemână pot fi folosite.

Folosit atât la chiftelele făcute din carne, cât și la cele de legume, oul are rolul de a lega compoziția, iar dacă faceți o cantitate mai mare de chiftele, puteți adăuga două ouă.

Un alt ingredient care face chiftelele moi și pufoase, și compoziția să fie legată și omogenă, este amidonul. Puteți folosi un cartof dat pe răzătoare, o felie de pâine înmuiată în apă sau în lapte, 2 linguri de făină sau de pesmet sau chiar amidon de porumb, efectul este același.

Lăsați conpoziția să stea la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a forma și prăji sau coace chiftelele. Acest lucru va permite aromelor să se amestece, iar preparatul final va fi mult mai gustos.

Ingredientul-cheie pentru gustul chiftelelor este parmezanul. Adăugați o lingură de parmezan ras, pecorino sau grana padano și veți observa o schimbare completă a gustului preparatului.

Atunci când prăjiți chiftelele în ulei, nu uitați că acestea trebuie gătite la foc mediu spre mare, la fel ca șnițelele. Dacă focul este mic, chiftelele se vor îmbiba cu ulei și nu vor fi bune. Lăsați-le pe foc doar cât să se rumenească pe ambele părți, apoi le scoateți pe o hârtie de bucătărie.

Dacă faceți mai multe chifteluțe și nu le mâncați pe toate la o singură masă, se vor răci și își vor pierde din savoare. Pentru a le reîncălzi, faceți un sos de roșii cu ceapă, usturoi și busuioc. Adăugați chiftelele în el și gătiți-le cu sosul încă 5 minute. La final, se presară mozzarella rasă și se dau la cuptor pentru încă câteva minute. Chiftelele și sosul se vor gratina și aveți un nou preparat delicios, relatează ego.ro.

Mai multe