Cum se pregătesc gogoșile tradiționale cu cartofi. Este o rețetă simplă și delicioasă

17 octombrie 2025 20:47   Rețete

Este o rețetă tradițională delicioasă și surprinzător de ușor de pregătit! Faimoasele gogoși cu cartofi sunt un desert simplu și gustos la care veți dori să reveniți mereu!

Gogoșile se numără printre cele mai populare gustări dulci din țara noastră. Iar dacă vreți să gustați varianta cu cartofi, atunci această rețetă este alegerea perfectă!

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, pentru a pregăti aceste gogoși tradiționale nu este nevoie de prea multe ingrediente! Practic, tot ce vă trebuie sunt 550 de grame de făină, cam 400 de grame de piure de cartofi, 7 grame de drojdie uscată, undeva în jur de 125 - 150 ml de lapte cald, cât și 50 de grame de zahăr.

De asemenea, veți mai avea nevoie și de patru gălbenușuri, cinci grame de sare, un plic de zahăr vanilat, coaja rasă a unei lămâi, puțin ulei pentru prăjit și ceva zahăr pudră în plus pentru a presăra peste gogoși la final.

Cum se pregătește acest desert tradițional delicios

În mod normal, aceste gogoși sunt foarte ușor de făcut, iar în aproximativ o oră ar trebui să fie gata. Potrivit savoriurbane.com, trebuie să începeți prin a încălzi ușor piureul dacă este nevoie, apoi să separați într-un bol gălbenușurile. Tot acum veți rade coaja unei lămâi și veți adăuga zahărul și vanilia în laptele cald.

Făina va fi pusă într-un bol, după care veți turna peste ea laptele îndulcit și drojdia. Veți amesteca bine, iar după cinci minute se pot adăuga și piureul, gălbenușurile, sarea și coaja de lămâie. Totul se amestecă bine, iar apoi vasul este acoperit. Acest aluat trebuie lăsat la dospit până când își dublează volumul.

Apoi, veți presăra făină peste masa de lucru și veți scoate aluatul din vas. El trebuie întins până când va avea o grosime de aproximativ 2 cm, iar apoi puteți folosi un pahar cu diametrul de 5 - 6 cm pentru a decupa gogoșile. Ele mai trebuie lăsate la dospit vreme de 15 minute, după care pot fi prăjite în tigaie.

La final, ele pot fi pudrate cu zahăr vanilat, iar gustul lor va fi unul cu adevărat divin!

Mai multe