Cum se pregătește ciorba de vițel cu ciuperci și smântână. Ai nevoie de câteva ingrediente simple

27 septembrie 2025 5:00   Rețete

Este o rețetă la care mulți dintre noi ne gândim ca la un preparat care se găsește numai în restaurantele de lux. În realitate, este foarte ușor de pregătit și acasă și nici nu avem nevoie de ingrediente prea complicate!

Ciorba de vițel cu ciuperci și smântână este un preparat delicios, de care ne vom îndrăgosti încă de la prima înghițitură! În plus, este foarte ușor de pregătit și care va fi gata foarte rapid.

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, pentru a pregăti această supă delicioasă nu este nevoie de ingrediente prea complicate. Practic, tot ce ne trebuie sunt 750 de grame de carne de vițel, 4 linguri de ulei, 3 – 4 morcovi, o rădăcină de păstârnac, două rădăcini de pătrunjel, două cepe, o rădăcină de țelină și, nu în ultimul rând, cam 4 – 5 cartofi.

Desigur, acestea nu sunt singurele ingrediente de care avem nevoie. Această supă mai are nevoie și de 750 de grame de ciuperci proaspete, 30 de grame de unt și o linguriță de ulei, sare, piper, 200 ml de smântână dulce pentru frișcă, o lingură de muștar de Dijon și pătrunjel pentru decor. Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să gătim!

Cum se pregătește această supă delicioasă

Iar potrivit savoriurbane.com, primul pas pe care trebuie să îl urmăm pentru a pregăti această supă delicioasă este să tăiem pulpa de vițel în cuburi, după care să spălăm și să decojim zarzavaturile. Acestea vor trebui tăiate în cubulețe cât mai mici, după care vom face același lucru și cu cartofii, care trebuie lăsați apoi într-un bol cu apă rece.

Mai departe, bucățile de carne vor trebui stropite cu două linguri de ulei și puse la călit în tigaie. Apoi, carnea călită trebuie pusă într-o oală alături de păstârnac, pătrunjel și țelină. Peste ele trebuie să turnăm cam 3 litri de apă, două lingurițe de sare și jumătate de linguriță de piper. Ciorba trebuie lăsată la fiert vreme de aproximativ 2 ore.

Apoi, vom căli în tigaie morcovii, alături de puțin ulei și sare. După 10 minute trebuie adăugată și ceapa, iar ambele ingrediente vor fi apoi adăugate în oala cu supă. Tot acum va trebui să punem și cartofii. Pasul următor este să punem unt și ulei în tigaie, iar apoi să călim și ciupercile. Peste ele se pun sare și piper, iar când sunt gata trebuie adăugate în oala cu supă.

Mai departe, în supă adăugăm smântâna și muștarul. La final, după ce totul este gata, vom putea presăra peste ciorbă și puțin pătrunjel!

Mai multe