Cum se pregătește salata tabbouleh, cea mai răcoroasă din lume. Ai nevoie de câteva ingrediente

25 iulie 2025 4:00   Rețete

Este o salată faimoasă, însă nu mulți oameni știu cât de ușor poate fi pregătită chiar și în propria casă! Dacă vă doriți o mâncare delicioasă, încercați să faceți tabbouleh din ingrediente proaspete, alese chiar de voi!

Tabbouleh este o rețetă despre care cu siguranță ați auzit deja. Iar partea cea mai bună este faptul că această salată poate fi pregătită ușor și acasă!

De ce ingrediente aveți nevoie

Practic, pentru a pregăti tabbouleh nu vă trebuie decât patru roșii destul de mari, două legături mari de pătrunjel, 50 de grame de bulgur fin, o legătură de ceapă verde, sau, dacă nu aveți de unde să găsiți acest ingredient, puteți folosi și o ceapă roșie.

De asemenea, vă mai trebuie zeama de la o singură lămâie, undeva în jur de 30 de ml de ulei de măsline, sare și piper, iar, numai dacă doriți, puteți folosi și 2 – 3 rămurele de mentă proaspătă și câteva boabe de rodie.

Cum se pregătește rapid și ușor această rețetă

Primul pas pe care îl aveți de urmat este să puneți bulgurul într-un castron cu apă rece, după care să îl scurgeți bine și să îl mai clătiți încă o dată. La final, el trebuie acoperit cu un deget de apă clocotită, amestecat ocazional și lăsat vreme de o oră să se umfle.

La final, veți scurge lichidul rămas și veți afâna bulgurul cu o furculiță, după care îl lăsați să se răcească bine. Apoi, veți stoarce lămâia într-un alt bol și adăugați un praf de sare și ulei, după care bateți totul bine.

Bulgurul trebuie amestecat cu acest dressing, timp în care veți pregăti legumele. Roșiile trebuie tăiate în cubulețe cât mai mici, după care veți lăsa lichidul din ele să se scurgă. Ceapa și pătrunjelul trebuie tocate cât mai bine, la fel și menta, dacă o folosiți.

Apoi, amestecați într-un bol toate ingredientele și mai adăugați sare și piper, dacă este nevoie. La final, veți avea o salată gustoasă și delicioasă!

Mai multe