Cum trebuie să gătești ardeii umpluți astfel încât să nu se sfărâme în oală. Trucurile pe care trebuie să le știe toate gospodinele

10 iulie 2024 17:27   Rețete

Ardeii umpluți se numără printre cele mai apreciate preparate culinare ale românilor. Însă, uneori, se poate întâmpla ca aceștia să se sfărâme în oală, în timpul gătitului. Ei bine, există câteva metode prin care poți preveni acest lucru.

Sfaturi și trucuri pentru ca ardeii umpluți să nu se sfărâme în oală

Primul lucru de care trebuie să ții cont dacă vrei ca ardeii umpluți să nu se sfărâme în timpul gătitului, este să te asiguri că alegi un soi de ardei tari și de mărime medie.

Tăierea capacelor este la fel de importantă. Astfel, atunci când tai partea superioară a ardeilor pentru a elimina semințele, încearcă să păstrezi peretele ardeiului intact.

Ține cont și de faptul că nu trebuie să îi umpli excesiv. De asemenea, compoziția trebuie să fie bine amestecată și legată, iar pentru acest lucru ai nevoie de un ou sau puțin orez pentru a închega mai bine ingredientele.

Alegerea vasului în care îi fierbi este un alt aspect important. Trebuie să ai o oală spațioasă și încăpătoare pentru toți ardeii, fără să îi înghesui, pentru a evita sfărâmarea lor. Sosul se adaugă cu mare atenție, întrucât acesta nu trebuie să fie turnat direct peste ei, ci în jurul lor.

Gătește-i la foc mic, căci fierberea rapidă poate să ducă la descompunerea lor și să nu se mai gătească uniform.

Soluții rapide în cazul în care ardeii se sfărâmă în timpul gătitului

Dacă ardeii se vor sfărâma pe parcursul gătitului, trebuie să îi transformi în ciorbă. Adaugă o cantitate mai mare de apă și lasă totul să fiarbă împreună. Dacă umplutura s-a răspândit, o poți aduna și o poți servi drept garnitură de orez cu legume și carne.

Un alt truc eficient în cazul în care ardeii umpluți se vor sfărâma, este să folosești frunze de varză opărite. Înfășoară-i în ele și vei vedea că preparatul nu va fi un eșec, iar pe deasupra vor da și un gust delicios mâncării.

Important de menționat este că ardeii trebuie verificați des în timpul gătitului, pentru a te asigura că nu sunt pe cale să se sfărâme. Folosește scobitori pentru a fixa capacele și vei vedea că nu se vor mai desface în timpul fierberii.

Mai multe