Ce să pui în ardeii umpluți, ca să-ți iasă ca la mama acasă. Ingredientul secret care face compoziția delicioasă
Dacă vrei să faci un preparat pe care toți cei dragi să ți-l mai ceară și în viitor, iată aici secretul! Poți face cei mai delicioși ardei umpluți cu carne tocată, folosind un ingredient simplu, dar care poate schimba total gustul preparatului. Ce să pui în ardeii umpluți, ca să-ți iasă ca la mama acasă.
Cei de la Clickpoftăbună.ro au dezvăluit rețeta pentru ardei umpluți pe care poți s-o faci oricând pentru a-i bucura pe cei dragi cu un preparat deosebit.
Mod de preparare
Ingrediente: 1 kg carne tocată, 8 ardei graşi, 10 roşii de umplut, 8 roșii pentru sos, 100 g orez, 2 cepe, 1 praz, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 2 ouă, sare, piper, cimbru.
Începe prin a spăla bine ardeii și apoi taie codițele de pe partea de sus a fiecărui ardei, asemănându-le cu un fel de căpăcel. Apoi, curăță interiorul ardeilor de semințe și nervuri, asigurându-te că aceștia sunt goi. La fel procedează și cu roșiile, păstrându-le și pe acestea căpăcelelele. Spală orezul și toacă verdeața și ceapa. Pentru praz, curăță primele două foi și toacă restul, apoi spală-l într-o strecurătoare și lasă-l la scurs. Într-un bol mare, încorporează carnea tocată cu verdeața, legumele, orezul, sarea și piperul, amestecând continuu. Adaugă ouăle în compoziție, amestecându-le bine. Nu trebuie însă să uiți cimbrul! Acesta este ingredientul secret care va oferi o aromă deosebită preparatului tău.
Folosește această compoziție pentru a umple ardeii și roșiile pregătite anterior. Unge un vas potrivit cu ulei pentru a preveni lipirea legumelor. Așează ardeii și roșiile umplute în vas. Pentru sos, spală roșiile și apoi pune-le pentru câteva secunde în apă opărită. După ce le-ai scos din apă, îndepărtează coaja cu un cuțit sau o răzătoare și dă-le prin răzătoare. Torni sosul obținut peste legumele umplute.
Acoperă legumele cu codițele lor pentru a le păstra forma și a le oferi un aspect plăcut. Potrivește sosul cu sare și piper după gust, adaugă frunzele de dafin și o crenguță de rozmarin pentru a da un gust aromat și savuros. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și bagă-l într-un cuptor preîncălzit pentru aproximativ o oră, la o temperatură medie. După acest timp, îndepărtează folia de aluminiu și lasă vasul în cuptor până când legumele se rumenesc frumos, ceea ce va adăuga o textură și un gust minunat preparatului tău.