Fructul pe care trebuie să îl pui în murături dacă vrei să ai parte de o aromă deosebită. Rețeta de care te vei îndrăgosti

Portocalele sunt unele dintre cele mai apreciate citrice, pentru că au un gust și o aromă deosebite. Însă nu doar pulpa este folosită, ci și minunatele coji de portocale care au proprietăți mai puțin cunoscute. De exemplu, cojile au nenumărate întrebuințări chiar și în rețetele culinare. Pot fi folosite și la murături, scrie dcmedical.ro.

Murăturile dețin un secret pentru a ieși perfecte Foto: Freepik
Murăturile dețin un secret pentru a ieși perfecte Foto: Freepik

De ce să adaugi coaja de portocală la murături 

 Coaja de portocală are un gust distinct și parfumat, care poate adăuga un element de aromă și savoare murăturilor tale. Gustul subtil de portocală poate să completeze aromele altor ingrediente precum hrean, mărar, sau usturoi, dând murăturilor un caracter unic, scrie dcmedical.ro.

Coaja de portocală conține uleiuri esențiale și substanțe cu proprietăți antimicrobiene naturale, cum ar fi flavonoidele și compușii fenolici. Aceste substanțe pot ajuta la inhibarea dezvoltării microorganismelor dăunătoare în borcanele cu murături. Prin urmare, coaja de portocală poate contribui la prelungirea perioadei de conservare a murăturilor prin reducerea riscului de deteriorare sau fermentație nedorită.

Pe lângă beneficiile de gust și conservare, coaja de portocală poate să aducă și o textură interesantă și un aspect atractiv murăturilor. Bucățile subțiri de coajă pot oferi o senzație plăcută în gură și pot îmbunătăți aspectul general al conservelor.

Bogate în fibre și vitamina C

De fapt, doar 1 lingură (6 grame) de coajă de portocală oferă 14% din valoarea zilnică a vitaminei C – de aproape 3 ori mai mult decât fructul interior. Aceeași porție conține, de asemenea, de aproximativ 4 ori mai multe fibre.

Cum să adaugi cojile de portocale în murături

Alege portocale organice: Asigură-te că alegi portocale organice pentru a evita pesticidele sau alte substanțe chimice adăugate. Spală bine coaja portocalelor înainte de a o folosi.

Colectează coaja: Utilizează un peeler sau un cuțit pentru a îndepărta cu grijă coaja portocală, evitând partea albă amară. Taie coaja în fâșii subțiri sau bucăți mici, în funcție de preferințele tale.

Adaugă coaja în borcan: După ce ai umplut borcanul cu legumele și saramură, adaugă câteva bucăți de coajă de portocală. Poți alege să adaugi întreaga coajă sau doar bucatele mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net