De ce gospodinele adevărate pun boabe de porumb, ardei iute, cimbru sau zahăr la varza murată. Secretele știute de 3 din 10 femei
În această perioadă din an, murăturile devine vedetele bucătăriei românești, mai ales varza, care urmează să fie atât de importantă pentru sarmalele de Crăciun. Dar, în ciuda popularității, doar foarte puțini români știu acest truc ingenios, folosit astăzi numai de gospodinele cu experiență! Iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm câteva ingrediente simple la varza murată!
Varza murată devine subiectul cel mai important din bucătărie, pentru cei mai mulți români, în această perioadă din an. Cum aceasta va fi crucială pentru a găti sarmalele pentru Crăciun și Anul Nou, este foarte important să știm cum să pregătim o varză murată cât mai delicioasă și mai fragedă! Iar secretul acestui preparat constă în numai câteva ingrediente speciale!
Mai precis, primul dintre acestea este porumbul! Gospodinele cu experiență adaugă boabe de porumb la varza murată, iar efectul acestora este unul incredibil! Porumbul nu doar că oferă varzei murate o culoare apetisantă, gălbuie, dar oferă și un gust subtil și delicios acestui preparat! În plus, dacă nu avem la îndemână proumb, putem să adăugăm boabe de muștar, care pot să ajute și la conservare!
Ingredientele secrete pentru o varză murată delicioasă
De asemenea, dacă ne dorim ca varza noastră murată să aibă un gust unic și delicios, putem să îi adăugăm și un ardei iute, sau doar și numai câteva bucăți de ardei! Mai ales atunci când varza este pusă alături de alte murături, ardeiul îi va oferi un gust mai picant și mai delicios, de care ne vom îndrăgosti imediat!
Iar, pentru o aromă și mai intensă și mai unică, mai putem adăuga un ingredient folosit de gospodinele cu experiență! Este vorba despre cimbru, care nu trebuie să lipsească de la varza murată.
Cât de important este cimbrul pentru varza murată
Cimbrul oferă un gust mai puternic murăturilor, pe care îl vom simți încă de la prima înghițitură. Acest ingredient nu trebuie să lipsească din murăturile noastre, mai ales atunci când vine vorba despre varză.
Iar pentru a ține sub control gustul acru, cât și pentru a accelera fermentația, putem adăuga în varza murată și puțin zahăr! Cu ajutorul acestor ingrediente, varza murată va fi mai delicioasă ca oricând, cât și mult mai fragedă!