Dovleacul, un deliciu de sezon ce trebuie consumat cu atenție! Care sunt contraindicațiile

1 noiembrie 2022 14:05   Rețete
Ultima actualizare:

Toamna este sezonul dovleacului, o legumă delicioasă, dar care poate dăuna anumitor categorii de persoane ce suferă de unele afecțiuni. Iată ce trebuie să iei în considerare înainte să consumi dovleac. 

Dovleacul este unul dintre deliciile toamnei și este o legumă plină de nutrienți, dar acest aspect înseamnă și că unele persoane trebuie să fie atente la modul de prepare. Pe de altă parte, dovleacul conține foarte multe vitamine și substanțe hrănitoare cum ar fi vitamina A și betacarotenul. 

Vezi și: O rețetă gustoasă pe zi: Tartă cu dovleac

Dovleacul este considerat un aliment sănătos, însă consumul în cantități ridicate poate duce la apariția balonării și a durerilor de stomac. De aceea, consumul de dovleac crud sau în cantități ridicate este contraindicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric, care au o producție redusă de acid gastric sau care au episoade acute ale bolilor cronice de stomac”, a explicat Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, pentru Adevarul.ro

Citește toată știrea pe Adevarul.ro

Mai multe