Prepară simplu și ușor rețeta de «balmoş în dovleac copt» a chefului Alex Petricean

Ultima actualizare:

Chef Alex Petricean este pasionat de bucătăria tradițională românească și ajuns un adevărat expert în astfel de preparate. Secretul care stă la baza mâncărurilor sale este alegerea unor ingrediente cât mai proaspete. Rețeta de balmoş în dovleac copt este una dintre specialitățile de bază a lui Chef Petricean, care sunt ușor de făcut și necesită puțin timp. 

Prepară simplu și ușor rețeta de «balmoş în dovleac copt» a chefului Alex Petricean
Prepară simplu și ușor rețeta de «balmoş în dovleac copt» a chefului Alex Petricean

Alex Petricean și-a demonstrat abilitățile gastronomice în emisiunea MasterChef, unde pasiunea și creativitatea sa în bucătărie i-a câștigat porecla D'Artagnan.

Tânărul bucătar este un adevărat specialist în mâncarea tradițională românească și îi place să transforme preparatele simple în adevărate delicatese, cu ajutorul câtorva trucuri și ingrediente, care se află la îndemâna oricărei gospodine. 

Citește și Desert de Post: tort de ciocolată, fără coacere și fără zahăr
Una dintre rețetele  delicioase propuse de Chef Alex Petricean este cea de balmoș în dovleac copt, iar sfatul esențial este să încercați să utilizați ingrediente cât mai naturale, notează clickpoftabuna.ro

Balmoş în dovleac copt

Ingrediente:

  • 1 dovleac plăcintar mediu
  • 30 ml ulei de dovleac presat la rece
  • 75 ml borş
  • ½ linguriţă sare

Pentru balmoş:

  • 1 l lapte
  • 200 g mălai fin
  • 150 g brânză de burduf

Pentru decor:

  • 20 g seminţe de dovleac

Mod de preparare

  • Cureţi dovleacul de coajă şi de seminţe, apoi îl tai felii rotunde, groase de 2 centimetri. Cu un inel metalic sau cu un cuţit tai partea din mijloc a fiecărei felii, astfel încât să formezi un locaş în care vei aşeza balmoşul.
  • Ungi feliile cu 10 ml de ulei de dovleac, condimentezi cu sare şi dai la cuptor, la 200 ºC, 15 minute. Scoţi din cuptor şi le laşi să se răcorească.
  • Coci şi resturile obţinute din scobirea feliilor de dovleac, le pasezi în blender cu borşul şi cu 20 ml de ulei de dovleac, ca să obţii un piure fin. Adaugi sare, după gust.
  • Faci o mămăligă cremoasă din lapte şi mălai, în care, la final, adaugi brânza de burduf. Omogenizezi balmoşul şi torni din el în fiecare felie de dovleac copt. Ornezi cu piure de dovleac, turnat cu un poş.
  • Decorezi preparatul cu seminţe de dovleac rumenite un minut într-o tigaie şi tocate grosier.

Chef Alex Petricean a gătit într-un restaurant cu stele Michelin

Chef Alex Petricean și-a dezvoltat pasiunea pentru gastronomie și în special preparate tradiționale românești pe când era plecat în afară și cerea sfaturi la telefon mamei sale despre gătit. Petricean a realizat destul de repede că vrea să continue la nivel profesionist cu profesia de bucătar, așa că a căutat să învețe cât mai multe despre secrete bucătăriei. 

În timp ce își termina studiile la Bruxelles s-a înscris la competiția Master Chef, unde a ocupat locul trei din câteva mii de participanți. Acest rezultat l-a ambiționat și mai tare și a acceptat o provocare enormă atunci când și-a pus în gând să lucreze pentru un restaurant cu stele Michelin. 

Citește și Pasta din conopidă şi feta, gustarea pe care trebuie să o încerci

Chef Petricean și-a realizat visul de a găti pentru clienții unui restaurant distins cu stele Michelin. Una dintre cele mai fabuloase experiențe a fost cea din America de Sud, când a decis să plece la 18.000 de kilometri de casă, cu un rucsac în spte, pe un continent străin. 

Chef Alex Petricean a dezvăluit că a avut foarte multe de învățat din cultura sud-americană, unde a deprins și noi trucuri gastronomice. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net