Pasta din conopidă şi feta, gustarea pe care trebuie să o încerci
Uneori, avem nevoie pe parcursul zilei de o mica gustare, care să ne mai potolească foamea între mesele principale. Sau ceva care să aducă un plus de valoare unui preparat. Cea mai bună idee pentru asta e o pastă de conopidă şi feta, care nu e doar foarte sănătoasă, dar şi incredibil de gustoasă.
Conopida e o legume delicioasă şi care poate fi preparată în multe feluri, iar o pastă în care să adaugi nişte feta şi iaurt grecesc e o idee perfectă pentru o gustare sau un plus de aroma unei fripturi sau salate.
Ingredientele necesare pentru pasta de conopidă şi feta
Pentru această pasta delicioasă, vei avea nevoie de o conopidă, asezonată bine cu câteva condimente, pe care să o coci până devine aurie, de nişte brânză feta şi de un iaurt grecesc cu 5% grăsime, care o va face fină şi cremoasă.
- 1 conopidă, tăiată în bucheţele
- 120 de grame de brânză feta
- 120 de grame de iaurt grecesc cu 5% grăsime
- 4 linguri de ulei de măsline
- pudră de ceapă, pudră de usturoi, chimion
- 1 căţel de usturoi
- suc dintr-un sfert de lamiae
- măsline, ceapă verde, fulgi de ardei iute (opţional)
- sare şi piper
Cum se prepară pasta de conopidă şi feta
Preîncălzeşti cuptorul. Pui, pe o foaie de copt, bucheţelele de conopidă, cu trei linguri de ulei, pudră de ceapă, pudră de usturoi, chimion, sare şi piper. Le laşi la copt 25 de minute sau până au prins o culoare aurie. O scoţi şi o laşi la răcit.
După ce s-a răcit, pui conopida în blender, alături de feta mărunţită, iaurt, usturoiul tocat, o lingură de ulei, sucul de lamiae, sare şi piper. Amesteci până obţii o pasta fină.
Asezonezi cu măsline, puţin ulei, ceapă verde tocată şi fulgi de ardei iute. Se poate servi pe o felie de pâine sau cu chipsuri de tortilla. E foarte bună şi cu sticksuri de morcov.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!