În ce ordine se pun ingredientele la maioneză. Ce ulei folosești și ce e de făcut când se taie
Maioneza de casă este considerată cea mai gustoasă opțiune pentru numeroase preparate. Totuși, multe gospodine întâmpină dificultăți în pregătirea ei, deoarece există riscul ca maioneza să se taie în timpul preparării. Totul constă în calitatea și alegerea corectă a ingredientelor folosite.
Ce tip de ulei poți folosi în maioneză
Pentru a pregăti maioneza, ai nevoie de câteva ingrediente simple: ouă, ulei, muștar, suc de lămâie și sare. Însă este necesar să ții cont de calitatea uleiului folosit. Poți opta pentru cel de floarea-soarelui, cât și pentru cel de măsline, extravirgin. Singura diferență este că uleiul de măsline schimbă culoarea maionezei.
Alte reguli de bază de care să ții cont când prepari maioneză
Dacă am vorbit despre importanța uleiului folosit, acum amintim și de alte aspecte:
Ouăle folosite în maioneză nu trebuie să fie luate din frigider, ci ținute la temperatura camerei. Pentru maioneză folosește un gălbenuș crud și un gălbenuș fiert.
Alege un muștar simplu, clasic, fără miere, iuțeală sau alte condimente.
Ordinea în care sunt folosite ingredientele dictează rezultatul maionezei. Prima dată adaugă gălbenușurile, cu o linguriță de muștar și o linguriță de zeamă de lămâie. Apoi, cu ajutorul unei furculițe, zdrobește gălbenușurile, apoi adaugă ulei și amestecă până când toate ingredientele se omogenizează. Continuă să adaugi ulei treptat și să amesteci continuu.
Dacă vrei să-ți ușurezi munca, poți opta pentru folosirea unui mixer, dar la treapta cea mai mică, pentru a nu tăia maioneza. La final, dacă ți se pare că maioneza a ieșit mult prea densă, mai poți adăuga o linguriță de zeamă de lămâie.
Iar trucul folosit de gospodine, și care datează de pe vremea bunicelor noastre, este amestecarea maionezei într-un singur sens.
Cum repari maioneza tăiată
Dacă te afli în această situație, trebuie să știi că o poți remedia cu un singur gălbenuș de ou fiert, pe care îl amesteci cu restul ingredientelor.
De asemenea, poți adăuga o linguriță de apă rece sau câțiva stropi de oțet.