Ingredientul esențial pentru cei mai buni ardei umpluți. Un secret știut doar de gospodinele de nota 10

25 septembrie 2024 13:53   Rețete

Ardeii umpluți sunt, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite și mai populare rețete din țara noastră, iar indiferent din ce regiune a României am fi, cu siguranță vom aprecia această mâncare delicioasă. Iar dacă vrem ca gustul ei să fie și mai delicios ca până acum, putem apela la ajutorul unui ingredient secret, folosit de gospodinele cu experiență.

Cei mai mulți dintre noi putem spune că suntem fani ai ardeilor umpluți, o rețetă răspândită de-a lungul întregii țări și iubită de românii de pretutindeni. Desigur, această faimă vine și cu un efect secundar de care poate că deja ne-am lovit: este posibil să ne fi săturat deja de ardeiii umpluți!

Din fericire, dacă ne aflăm în această situație, nu trebuie să așteptăm cine știe cât timp până când ne va fi din nou poftă de ardei! Tot ce trebuie să facem este să apelăm la ajutorul unui ingredient special, care le va da un gust deosebit și gustos. Este vorba despre cimbru, care poate face ardeii mai savuroși ca oricând!

Ce ingrediente vor fi necesare pentru ardeii umpluți

Pentru a pregăti această rețetă, tot ce trebuie să avem la îndemână este un kilogram de carne tocată, o cană de orez, cam 10 ardei grași, trei cepe, două linguri mari de pastă de tomate, iar un singur ou ar trebui să fie de ajuns pentru aceste proporții.

De asemenea, ne mai trebuie și condimentele care vor da, cu adevărat, gust acestui preparat deosebit! Este vorba despre sare, piper, pătrunjel, iar nu în ultimul rând, ingredientul special, cimbrul.

Cum pregătim o mâncare delicioasă

Pentru a pregăti ardeii umpluți, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să spălăm ardeii, să le tăiem capacul și să înlăturăm semințele. Apoi, vom toca ceapa și o vom căli până se rumenește, după care vom adăuga și lingurile de pastă de tomate, cât și puțină apă.

Orezul, care trebuie să fie deja spălat, trebuie adăugat în amestec și ținut pe foc vreme de câteva minute. Apoi vom toca mărunt pătrunjelul și îl vom adăuga și pe acesta, iar în același timp, într-un bol, vom amesteca carnea cu oul, cât și cu cimbru, sare și cu piper.

Mai departe vom umple ardeii cu amestecul de orez și de carne, îi vom pune într-o tavă, iar apoi totul merge la cuptor vreme de aproximativ 50 de minute. La un moment dat, mai trebuie adăugată încă o cană de apă, cu bulion. Iar la final, vom avea parte de o mâncare delicioasă și unică!

Mai multe