Ingredientul secret care face cârnații mult mai fragezi și mai gustoși! Toate gospodinele cu experiență cunosc trucul
Deja ne apropiem de sărbătorile de iarnă, iar dacă ne dorim să punem pe masă produse cu adevărat bune și naturale, cel mai bine este să le facem chiar noi! Din fericire, atunci când vine vorba despre cârnați, există o metodă care îi va face mai fragezi și mai gustoși!
Cârnații se numără printre produsele tradiționale cele mai apreciate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Iar poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să aflăm cât de simplu este, de fapt, să facem cârnați delicioși chiar în propria noastră bucătărie!
În plus, pentru ca aceștia să fie mult mai fragezi decât cei din comerț, este impotant să punem aceste ingrediente speciale în amestecul de carne! Mai precis, este vorba despre semințele de coriandru zdrobite, cât și ienibahar măcinat! Acestea vor oferi cârnaților un gust special, cât și o textură plăcută, mult mai bună decât cea a produselor din comerț!
Ce ingrediente ne trebuie pentru cârnați delicioși de sărbători
Pentru a putea pregăti niște cârnați deosebiți, nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple! Este vorba despre 3 kg de carne de porc, două lingurițe de sare, o linguriță de piper negru măcinat, două lingurițe de boia, o linguriță de semințe de coriandru zdrobite, dar și o linguriță de ienibahar măcinat.
Pe lângă acestea, ne mai trebuie și o căpățână de usturoi zdrobit, mațe de porc curățate și spălate cât mai bine, iar, nu în ultimul rând, vom mai avea nevoie și de 100 ml de apă minerală rece. Odată ce avem toate aceste produse, putem începe să pregătim cârnații!
Metoda simplă de a pregăti cârnați
Din fericire, aceștia sunt destul de simplu de făcut! Trebuie să începem prin a amesteca carnea tocată cu usturoiul zdrobit, dar și cu restul condimentelor. Ele trebuie amestecate bine, pentru ca amestecul să aibă un gust cât mai uniform. În acest scop, vom adăuga și apa minerală și vom mai amesteca puțin.
Apoi, tot ce tebuie să facem este să umplem mațele de porc cu amestecul, însă să avem grijă să lăsăm îndeauns de mult loc în capete pentru a le lega cu sfoară. Mai depate, cârnații trebuie agățați înt-un loc aerisit, pentru ca excesul de apă să se scurgă. Dacă vrem ca aceștia să aibă un gust mai tradițional, îi putem afuma la rece cu lemn de esență tare, la o temperatură de sub 25 de grade, maxim două zile.
Apoi, după ce sunt bine uscați, cârnații trebuie puși într-un loc uscat și rece, până când îi vom găti!