Ingredientul secret care se adaugă în tiramisu pentru a obține desert delicios. Rețeta inedită a lui chef Adi Hădean

12 septembrie 2024 15:06   Rețete
Ultima actualizare:

Tiramisu este unul dintre cele mai apreciate deserturi din toată lumea, însă nu toate gospodinele cunosc secretul care stă la baza acestei rețete. Ei bine, Chef Adi Hădean, unul dintre cei mai renumiți bucătari din România a dezvăluit cum se prepară pentru a obține un deliciu desăvârșit.

Tiramisu este un preparat italienesc simplu, însă la bază are un secret mai puțin știut de cei care îl consumă. Se pare că italienii au adăugat cu timpul și alcoolul în rețetă, un vin aromat și dulce, numit Marsala.

Ingredientele de care ai nevoie pentru tiramisu

-ouă proaspete, mari și ecologice la temperatura camerei

-pișcoturi

-mascarpone

-brânză italienească dulceagă, densă și ușor gălbuie

-câțiva mililitri de vin Marsala sau Amaretto ca alternativă

-un pahar mic de apă rece

-cafea

-pudră de cacao

Metoda de preparare după rețeta lui Chef Adi Hădean

Pentru cremă, trebuie să separi ouăle, apoi să presari puțin zahăr peste gălbenușuri care se bat până ce se deschid la culoare, iar zahărul se topește complet. Albușurile se bat până când devin bezea, după care se încorporează cu gălbenușurile. Se adaugă crema de mascarpone treptat pentru a menține bulele de aer care oferă o textură deosebită cremei.

Montarea desertului italienesc este extrem de simplă, însă trebuie realizată cu mare grijă, pentru ca straturile să fie perfect uniforme. Chef Hădean spune că pișcoturile trebuie prinse de mijloc și îmbibate în amestecul de cafea cu alcool preț de câteva secunde, după care se ridică vertical, se scutură puțin pentru a elimina excesul de lichid, iar apoi se așează în tavă cu atenție.

Următorul pas este să adaugi un strat consistent de cremă și să pudrezi cu cacao, iar apoi se continuă în același mod cu al doilea strat. La final se presară din nou cacao într-un strat mai consistent și se adaugă la frigider pentru 8 ore. Rețeta este gata și cu siguranță te va cuceri din prima!

Mai multe